Kürdistanlıların Efrîn eylemleri devam ediyor

Avrupa'da yaşayan Kürdistanlılar, işgalci Türk ordusunun Efrîn merkezini bombalaması sonucu sivillerin katledilmesini protesto etmek için meydanlara çıktı.

Almanya'nın Darmstadt şehrinde Luisenplatz meydanında toplanan yüzlerce Kürdistanlı Türk ordusunun Efrîn'e yönelik işgal operasyonunu protesto etmek için yürüdü. Yürüyüşün ardından tekrar Luisenplatz meydanında toplanan halk, uluslararası kamuoyuna Efrîn katliamını durdurun çağrısı yaptı.

BERLİN

Günlerdir aralıksız Efrîn direnişine destek eylemlerin yapıldığı başkent Berlin'de bugün de Türk Elçiliği önünde miting yapıldı. Kalabalık bir kitlenin katıldığı mitingde, "Efrîn'i savunmak, yaşamı savunmaktır!" ve "Erdoğan'a silah ve destek durdurulsun!" pankartları açıldı, YPG, YPJ ve PYD flamaları taşındı. Mitingde Berlin DKTM eş başkanı Yeko Ardıl, Sol Parti Milletvekili Hakan Taş ve KNK üyesi Dr. Gundi Dilberz birer konuşma yaptı. Türk sömürgeciliğinin zulmüne, barbarlığına karşı olan herkesle günlerdir alanlarda olduklarını belirten Ardıl, Efrîn'in direnişiyle Ortadoğu halklarının başına bela olan Türk sömürgeciliğini tarihe gömeceğini belirtti. Sol Parti Milletvekili Hakan Taş da konuşmasında Almanya ve koalisyon ülkelerine sert eleştirilerde bulundu. KNK üyesi Dr. Gundi Dilberz, ise Rojava devriminin demokratik Suriye için en uygun proje olduğunu; Efrîn saldırısının ve yaşananların bu nedenle yapıldığını söyledi.

MANNHEİM

Mannheim Êdî Bese Platformu'nun çağrısıyla Efrîn'deki işgal ve katliamlara karşı bini aşkın Kürdistanlı ve dostları bugün saat 17.00'da Worms Hbf önünde bir araya gelerek bir yürüyüş gerçekleştirdi. Alman polisinin engel ve prokovasyonuna takılan yürüyüşte bir grup faşist de ara sokaklarda toplanarak saldırı girişiminde bulundu. Saldırı girişimini püskürten Kürdistanlılar provokasyona gelmeden Worms çarşı merkezinde bir miting düzenledi. Almanca bildirilerin dağıtılıp okunduğu mitingde, Efrîn'deki katliamlarda yaşamını yitiren sivillerin resimleri açıldı. Bu arada faşistlerin saldırılarına seyirci kalan Alman polisi 4 Kürt gencini gözaltına aldı. Gençlerin serbest bırakılmasının ardından kitle eylemini sonlandırdı. Eylemde Alman televizyonu ve gazeteciler de miting boyunca çekim yaptı.

OSNABRÜCK

Almanya Osnabrück şehrinde Efrîn işgalini protesto etmek için bir yürüyüş yapıldı. Osnabrück'ün tarihi yeri olan Hagetor'a ise, anti-faşist gruplar, Türk devletinin Efrîn saldırısını protesto etmek için pankart astı.

SAARBÜCKEN

Akşam yine bir araya gelen Kürdistanlılar, Saarbrücken Bahnhofu’da sivil itaatsizlik eylemi yapıyor. Kürdistanlıların eylemi devam ediyor.

STUTTGART

Türk devletinin Efrîn'e yönelik işgal saldırısının başladığı günden bu yana alanlarda olan Stuttgart'daki Kürdistanlılar, bugün de Efrîn'deki sivil katliamları protesto etmek için eylem yaptı. Tren garı önünde bir araya gelen Kürdistanlıların protesto eylemi devam ediyor.

DEN HAAG

Hollanda'nın Den Haag şehrinde Ciwanên Azad öncülüğünde yürüyüş yapıldı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın posterleri ve YPG/YPJ bayraklarının taşındığı yürüyüşte, "Türk devletinin Efrîn işgalini durdurun" pankartı açıldı. "Katil Erdoğan", "AB finanse ediyor, Türkiye katliam yapıyor" sloganlarıyla yolu trafiğe kapatan gençler, açıklama yaptıktan sonra eylemlerini sonlandırdı.

BRÜKSEL

Belçika'nın başkenti Brüksel'de Efrîn dayanışma platformu tarafından 2 gündür Efrîn'e destek eylemi yapılıyor. Türkiye ve ABD konsolosluğu önünde bir araya gelen Kürdistanlılar Türk devletinin katliamlarını protesto etti.

MİLANO

İtalya'nın Milano şehrinde yapılan bir yürüyüşle Türk devletinin Efrîn saldırısı ve yaptığı katliamlar protesto edildi. Milano Kürt Komitesi'nin çağrısıyla toplanan Devrimci, Sosyalist ve Anarşist kurumlar, "Efrîn'i Savunalım" yazılı pankart ve bombardıman sonucu yaşamını yitiren sivillerin resimlerini taşıyarak yürüyüşe geçti. İtalyan devlet Televizyonu binası olan Rai TV'nin önüne gelen kitle Efrîn'deki bombardıman sonucu yıkılan evleri ve ölümleri temsilen mozaik yığını ve kırmızı boya dökerek bu yıkım ve katliamın bir an önce son bulması için tüm medya ve kamuoyuna çağrıda bulundu. İtalyan polisinin olağanüstü güvenlik önlemi aldığı eylemde sık sık "Katil Erdoğan, Viva Efrîn, Terörist Türkiye " sloganları atıldı.

PARİS

Fransa'nın başkenti Paris'te Kürdistanlılar ve dostları Türk devletinin Efrîn'e yönelik işgal saldırıları ve sivillere yönelik katliamları Fransa parlamentosu önünde yapılan bir eylemle protesto ediyor. "Katil Erdoğan, işbirlikçi Avrupa" sloganları atan kitlenin etrafı polisler tarafından sarıldı. Kürdistanlılar ve dostlarının parlamento önündeki eylemi devam ediyor.