Kürtler İsviçre’den seslendi: Öcalan’a özgürlük!

İsviçre’de yaşayan Kürtler ve dostları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik 9 Ekim Komplosu ve tecridi protesto etti. 

9 Ekim Komplosu'nun yıl dönümünde İsviçre’de alanlara çıkan Kürtler ve dostları, Öcalan’a özgürlük isterken, Öcalan’a dönük uygulanan tecridi protesto etti.

İsviçre Demokratik Kürdistanlılar Toplum Merkezi ve İsviçre Kürt Kadın Hareketi öncülüğünde Basel kentinde “Öcalan’a özgürlük” sloganıyla düzenlenen yürüyüş, Theodorskirchplatz'da başladı.

Yürüyüşte Almanca yazılı “Öcalan’a özgürlük”, “Tecrit kırılacak”, pankartları taşınırken, sık sık “Öcalan’a özgürlük”, “PKK İntikam”, “Bijî Serok Apo” sloganları atıldı. 

KOMPLOCU GÜÇLERE ÖFKE

Uluslararası komploda rol oynayan güçlere ve Türkiye’ye karşı büyük bir öfkenin hâkim olduğu yürüyüşe, gençlerin “Gençlik Apo’nun fedaisidir” ve “İntikam” sloganı ve öfkesi damgasını vurdu.

Yürüyüşün bir bölümünde yolu trafiğe kapatarak oturma eylemine geçen kitle, Öcalan’a yönelik tecride ve Türk devletinin katliamcı yüzüne dikkat çekmek için Türk devleti aleyhine sloganlar attı. Yine yürüyüş boyunca Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekilme amacıyla Almanca bildiriler dağıtıldı. 

‘MÜCADELEMİZ ÖCALAN’I ÖZGÜRLEŞTİRECEK'

Yapılan yürüyüşün ardından Barfüsserplatz’da bir miting düzenlendi. Mitingde ilk olarak söz alan İsviçre Demokratik Kürdistanlılar Toplum Merkezi Eş Başkanı Cuma Allak, 9 Ekim Komplosu'nu lanetleyerek konuşmasına başladı.

Uluslararası komploda rol oynayan devletlerin bugün Öcalan’a üzerindeki tecride de rol oynadığını ifade eden Allak, “Ne yaparlarsa yapsınlar Kürt halkının ve Önder Öcalan’ın özgürlük mücadelesinin önüne geçemeyecekler. 40 milyonun aşkın Kürt halkının her yerde direndiğini söyleyen Allak, “Kürt gençleri, Kürt kadınları, bugün dünyanın her yerinde direniyor. Kürtleri bitirmek isteyenler, Kürt gençlerinin direnişi karşısında tarihin çöplüğüne gömülecektir. Herkes iyi bilsin ki güneşimizi karartmaya kimsenin gücü yetmez. Geleceğimizi kimsenin karartmasına izin vermeyeceğiz” dedi. 

‘CPT VE AVRUPA GÖREVİNİ YAPMALI’

40 milyonun iradesi olan Öcalan’ın bugün tecrit altında tutulduğunu dile getiren Allak, “Öcalan’ın özgürlüğü için ne bedel ödenmesi gerekiyorsa gereksin, vermeye hazırız. Önderliğimiz özgür oluncaya kadar mücadele edeceğiz. Buradan bir kez yine sesleniyoruz; CPT başta olmak üzere insan hakları örgütleri ve Avrupa’yı görevlerini yaparak tecride karşı harekete geçmeye çağırıyoruz” diye ekledi.