Kürtler Fransa, Almanya ve Danimarka'da alanlara çıktı

Fransa, Almanya ve Danimarka'da, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi ve ABD’nin PKK’li yöneticileri hedef alan kararını protesto etmek amacıyla eylemler düzenlendi.

Fransa’nın güneyindeki Marsilya kentinde Kürtler ve dostları bir kez daha Marsilya Valiliği ve ABD konsolosluğunun bulunduğu alanda bir araya geldi.

Son haftalarda yoğun bir eylem halinde olan Marsilyalı Kürtler, bu Çarşamba günü de saat 16.00’da tecridi ve ABD’nin PKK’li yöneticilerin başına ödül koymasını protesto etti.

Eylemde Öcalan’a özgürlük talep eden bir pankartın yanısıra PKK ve KCK yöneticileri Cemil Bayık, Murat Karayılan ve Duran Kalkan’ın fotoğraflarının yer aldığı bir pankart dikkat çekti.

ABD’nin kararını tanımadıklarını belirten eylemciler PKK ve Öcalan lehine sloganlar attı. Eylemde çok sayıda bildiri de dağıtıldı.

Fransa’nın Rennes kentinde de aynı amaçla Kürtler ve dostları, Demokratik Toplum Merkezi ve Zin Kadın Meclisi öncülüğünde ABD konsolosluğu önünde toplandı. Eylemde ABD’nin kararın ve Türk devletinin Öcalan’a uyguladığı tecrit protesto edildi.

Almanya’nın Frankfurt kentindeki eylem de ABD konsolosluğu önünde yapıldı. Demokratik Toplum Federasyonu FCDK tarafından organize edilen eylemde, ABD’nin kararı kınandı. Eylemciler, Cuma günü de saat 14.00’te ABD’nin Frankfurt konsolosluğu önünde bir araya geleceklerini duyurdu.

Almanya’da Kürtlerin eylem yaptığı bir diğer kent ise Hamburg’du. Günlerdir eylemde olan Hamburglu Kürtler, Pazartesi ve Salı günleri kentin işlek noktalarında miting düzenlerken, bu kez Hamburg Parlamentosu önünde toplandı. ABD ve tecridin protesto edildiği eylem iki saat sürdü. Cumartesi günü de Kürt kadınlarının öncülüğünde ABD konsolosluğuna kadar bir yürüyüş yapılacak.

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da da ABD konsolosluğu önünde bir araya gelen Kürtler, "Yaşasın PKK" sloganını attı. Eylemciler, ABD'yi Kürt liderleri terörize etmekten vazgeçmeye çağırdı.