Kürtler ve dostları Efrîn için alanlarda-YENİLENDİ-I

Danimarka, Fransa, İsveç ve Avusturya’da Kürtler ve dostları Efrîn direnişini selamladı. Türk devletinin sivilleri katlettiğine dikkat çekilen eylemlerde, 'Terörist Erdoğan' sloganı yankılandı.

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da 'Efrîn'de çocuklar ölmesin' şiarıyla yürüyüş düzenledi. Svanemøllen istasyonundan Türk Konsolosluğuna yapılan yürüyüşte, sık sık 'Terörist Erdoğan', 'Her yer Efrîn, her yer direniş', 'Bijî YPG/YPJ', 'PKK halktır, halk burada' sloganları atıldı.

Mitingde Sêvê Kadın Meclisi ve Demokratik Kürt Toplum Meclisi adına konuşma yapılarak, dünyanın Efrîn'deki katliamlara sessizliği kınandı.

SØNDERBORG

Danimarka'nin Sønderborg şehrinde yaşayan Kürdistanlılar ve dostları da Efrîn direnişini sahiplenmek için miting düzenledi.

Mitingde PYD Danimarka adına Êro li ‏Sønderborg, PYD Danimarka Sözcüsü Selah Mesto ve Welîd Êbrahîm konuştu. Konuşmalarda Türk devletinin işgalci saldırılarını protesto etti.

NİMES

Fransa’nın Nimes kentinde CNT 30, SOLIDAIRES 30, NPA 30, AL 30, PG 30, Ensemble 30 tarafından Efrîn için etkinlik düzenlendi.

Etkinlikteki konuşmalarda, Efrîn'de sivil katliamların düzenlendiğine dikkat çekilirken, dayanışmanın süreceği belirtildi ve Fransa hükümetine katliama sessiz kalmaması, Türk devletiyle ilişkisini durdurma çağrısı yapıldı.

LA ROCHELLE

Fransa’nın La Rochelle kentinde de Kürdistanlılar ve dostları Efrîn için alanlardaydı.

“Efrîn yalnız değildir” sloganı ile başlayan yürüyüş boyunca bildiriler dağıtıldı ve sloganlar atıldı.

Place de Gabut’da düzenlenen saygı duruşu ardından yürüyüş sloganlarla sona erdi.

VİYANA

Türk devletinin Efrîn’e yönelik soykırım saldırıları ve Alman devletinin bu saldırılara silah satarak destek vermesi Avusturya’nın başkenti Viyana’da bir yürüyüş ve mitingle protesto edildi.

Alman devletinin Türk devletine sattığı Leopard tanklarının maketini yapan Kürdistanlılar, maket üzerine “Merkel finanse ediyor, Erdoğan bombalıyor” yazılı pankart ile Türk devletinin katlettiği çocukların fotoğraflarını da astı.

Yürüyüş boyunca "Katil, terörist Erdoğan", “Türk ordusu Kürdistan'dan defol", "Alman panzeri Kürdistan’dan defol", "Avrupa finanse ediyor Erdoğan bombalıyor" sloganları atıldı.
Alman Konsolosluğu önünde düzenlenen mitingde de Viyana Demokratik Kürt Toplum Meclisi Eşbaşkanı Nurcan Güleryüz bir konuşma yaptı.

50 gündür Efrîn’e yönelik çok ağır saldırıların yapıldığını ve bu saldırılarda yüzlerce sivilin katledildiğini belirten Güleryüz bu insanlık dışı saldırılar karşısında sesini yükseltmesi gereken Avrupa ülkelerinin tam tersine Türk devletine sağladığı silah yardımıyla bu katliamlara ortak olduklarını belirtti.

Özellikle Alman devletinin Türk devletine sağladığı Leopard panzerlerin Efrîn'i işgal saldırılarında ilk günden bu yana kullanıldığını hatırlatan Güleryüz, Alman devletine Türklere silah satmaması çağrısı yaptı.

MALMÖ

İsveç'in güneyindeki Malmö ilinde Kürdistanlılar ve dostları, Efrîn'e yönelik saldırıları kınamak ve direnen Efrîn halkı ve YPG/YPJ'ye destek vermek için bir kez daha meydanlara çıktı.

Saat 13.30 sularında Triangel Meydanı'nda bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları, Türk devleti ve beraberindeki DAİŞ artığı çetelerin  Efrîn'e yönelik bombalama ve katliamlarını protesto için bir miting düzenledi.

Ciwanên Azad adına yapılan konuşmada Türk devletinin Kürt halkının Rojava'da statü elde etmesini engellemek için halkların birlikte yer aldığı Efrîn'i yok etmek istediğine dikkat çekildi. Birleşmiş Milletler kararına rağmen saldırılarını sürdüren Türk devletine sessiz kalan Batılı ülkelere sert eleştiriler yönetildi.

Türk devletinin sivillere yönelik katliamlarını teşhir etmek için Kürdistanlı iki çocuğun kanlı gömlemlerle katıldığı eylemde ”Biji berxwedana Efrîne”, ”Biji YPG/YPJ”, ”Türk ordusu

Efrîn'den defol”, ”Katil Erdoğan, iki yüzlü Avrupa Birliği” gibi Türk devletini kınayan ve Efrîn'deki direnişe destek veren sloganlar atıldı.

LİNZ

Türkiye'nin Efrîn'e yönelik katliamları Avusturya'nın Linz şehrinde yüzlerce kişinin katılımıyla protesto edildi. Bugün saat 15:00’da Linz’in en işlek caddesinde Schillerpark'ta toplanan yüzlerce Kürdistanlı ve Sosyalistler Erdoğa'nın Efrine yönelik savaş politikasını protesto etti. Yürüyüşte sembolik olarak bir Alman tankın üzerine Efrîn'de katledilen sivillerin resimleri ve "Alman panzerleri Kürtleri katlediyor" yazısı yazıldı. Yürüyüş Efrîn’e saldırılarını protesto eden konuşmaların ardından sona erdi.

TİROL

Tirol de yaşayan Kürtler ve dostları faşist Türk devletinin Efrîn'deki katliamlarını kınamak ve Çağın Direnişini selamlamak için bir eylem gerçekleştirdi. Innsbruck Demokratik Kürt Toplum Merkezinin öncülüğünde toplanan Kürtler Innsbruck'un Maria Theresa caddesinde çadır açtı. Almanca pankart açıklan çadırda, Efrîn'de Türk devletinin katliamlarına dair resimler de sergilendi. Katliamı anlatan bildirilerin dağıtılmasının ardından eylem sona erdi.

SAARBRÜCKEN

Almanya'nın Saarbrücken kentinde Efrîn direnişini sahiplenmek amacıyla yürüyüş yapıldı. Yüzlerce Kürdistanlını katıldığı yürüyüşte sık sık, "Terörist Erdogan" sloganı atıldı. Çok sayıda bildirinin dağıtıldığı eylemde konuşan DKTM eşbaşkanı Oruç Dapar, bütün Kürdistanlıları Efrîn direnişine sahip çıkmaya çağırdı. Saarbrücken DKTM eşbaşkanı Dilan Akdoğan ise, uluslararası güçleri, demokrasi ve insan hakkı savunucularının yanında yer alamaya davet etti.

STUTTGART

Efrîn'e yönelik işgal saldırılarının protesto edildiği yerlerden biri olan Almanya'nın Stuttgart şehrinde, açılan çadır nöbeti eylemi devam ediyor. "Stuttgart Efrîn’i sahiplenme Platformu" bileşenlerinden SDKTM aktivistlerin öncülüğünde yapılan eylemde, "Efrîn Efrînlilerindir", "Alman tankları Rojava’dan defolun", "Çocuk ve kadın katili Erdoğan" ve "Bijî berxwedana Efrînê" sloganları atıldı. Eyleme destek veren MLPD aktivistleri ve Alman Antifaşist gençler Efrîn ve Rojava devrimini korumak gerektiğini olduklarını belirtti.

PİSA

İtalya'nın Pisa şehrindeki Pietrasantina ve Garibaldi meydanında Mala Şervanên Jin, Newroz grubu ve Toscana Kürt Komitesi Efrîn saldırılarını protesto etmek için, "Türkiye'nin Suriye'deki saldırılarını durduralım", "Yaşasın Kürtlerin direnişi" ve "Defen Efrîn" yazılı pankartlar astı. İtalya'nın Empoli Belediyesi de resmi olarak Efrîn için Türkiye'yi kınama mesajı yayınladı.

TOULOUSE

Güney Fransa'nın Toulouse kentinde Türk devletinin Efrîn işgal saldırıları bir yürüyüş ile protesto edildi. Eylemde Efrîn’de 10 Şubat’ta şehit düşen enternasyonalist savaşçı Olivier le Clainche (Kendal Breizh) da anıldı. Toulouse Demokratik Kürt Toplum Merkezi ve İşçi Yolu Hareketi tarafından organize edilen eylemde İşçi Yolu adına yapılan konuşmada, şehit Kendal Breizh'in mücadeleci bir kişiliğine dikkat çekildi. Eylemde Yeni Antikapitalist Partisinden Pierre Granet ve Fransız Komünist Partisinden Xavier Lambert de yaptıkları konuşmalarda bütün Avrupa ülkelerinin Erdoğan diktatörlüğüne sessiz kalmaması gerektiğini belirtti.