Kürtler Yunanistan'da Öcalan için yürüyor

Yunanistan'da yaşayan Kürtler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için yürüyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük Uluslararası 15 Şubat Komplosu, Yunanistan'da protesto ediliyor.

Kürdistanlılar, 80 kişilik bir kitleyle Lavrio kentinden başkent  Atina'ya doğru yürüyüş başlattı. 

Yürüyüşte 'Be Serok jîyan nabe', 'Bijî Serok Apo', 'Bijî berxwedana Efrînê' sloganları eşliğinde PKK, KCK, YPG, YPJ, PYD bayrakları ile Öcalan posterleri taşındı.

'HALKLARI AYDINLATTI'

Eylemde yapılan açıklamada şunlar ifade edildi:

"Ezen ve ezilenler arasındaki bu tarihsel çelişkinin son halkası olan Sayın Öcalan, 1999'da uluslararası bir komplo ile faşist Türk devletine teslim edilmiştir. Sayın Öcalan İmralı Adası'nın derin yalnızlığında yitip gitmek yerine, Kürt sorunu başta olmak üzere, Ortadoğu, ekonomi, felsefe vb. birçok konuda önermeler ile çığır açmış, ezilen dünya halklarının aydınlık ufku olmuştur.

'İŞGAL DURDURULMALI, ÖCALAN ÖZGÜR OLMALI'

Yıllardır Kürt sorununda çözümsüzlüğü dayatan Türk devletine halklar arası barış ve kardeşliğin sağlanması için defalarca fırsatlar sunmuştur. Ancak Erdoğan diktatörlüğü Sayın Öcalan'ın çözüm önerilerini ve barış görüşmelerini suistimal ederek; kışkırtıcı, çatışmacı politikalar güderek her iki tarafı da geçmiş yılların çatışmalı savaş ortamına sürüklemiştir. Erdoğan diktatörlüğü kendi kirli iktidarını korumak için hem içeride hem de dışarıda ülkeyi savaşa sürüklemiştir. Efrîn saldırısı bunun somut örneğidir.

Efrîn işgal girişiminin Ortadoğu'ya yayılmaması ve 3. Dünya Savaşına evrilmemesi için tek seçenek dünya kamuoyunun ve uluslararası kuruluşların Türk devletinin bu işgaline dur demesi, Sayın Öcalan'ın özgürlüğünün sağlanmasıdır.

Sayın Öcalan'ın özgürlüğünün sağlanması Kurdistan,Türkiye ve Ortadoğu'da onurlu bir barış için gerekli olan tek ve temel seçenektir."

Yürüyüşlerinin üç gün süreceğini dile getiren eylemciler, "Önderlik bizim savaş ve barış gerekçemizdir" mesajını verdi.