Kürtlerin direnişi karşısında Lozan geçerliliğini yitirdi

Lozan Antlaşması 95. yıldönümünde Kürdistanlılar tarafından protesto edildi. Eylemde Kürtlerin onurlu direnişi karşısında Lozan antlaşmasının geçerliliğini yitirdiğine dikkat çekildi.

Kürdistan’ın 4 parçaya bölünmesine neden olan Lozan Antlaşması Kürdistanlılar ve dostları tarafından 95. yılında gerçekleştirilen yürüyüş ve mitingle protesto edildi. İsviçre'nin Place de Riponne’da bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları buradan Ouchy’de antlaşmanın yapıldığı binanın önünde toplandı.

PKK, YPG/YPJ, HDK, MLKP ve SKYP bayraklarıyla Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan posterlerinin taşındığı eylemde, sık sık "Kürdistan’a statü Öcalan’a özgürlük", "Diktatör Erdoğan, Terörist Türkiye", "Yaşasın devrimci dayanışma" sloganları atıldı. Yürüyüşte Fransızca bildiriler dağıtıldı.

EYLEME LOZAN VE RENENS BELEDİYELERİNDEN DESTEK

Ouchy alanında gerçekleştirilen mitingde İsviçre Demokratik Kürdistanlılar Toplum Merkezi (CDK-S) adına Salih Sağlam’ın yaptığı açılış konuşmasının ardından Ey Reqip marşı eşliğinde 1 dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi. Mitingde İsviçre Göçmen İşçiler Federasyonu (İGİF) adına Gülderen Sevim, Halkların Demokratik Kongresi (HDK-A) Avrupa eşsözcüsü Demir Çelik ile İsviçreli Kürt dostları Lozan belediye başkan yardımcı David Payot, POP parti Temsilcisi Gouthier Lahore ve Renens belediye encümeni Verene Berseth birer konuşma yaptı.

KÜRTLERE YÖNELİK KİRLİ SAVAŞ DURDURULSUN

Kürt Halk Önderi Öcalan'a uygulanan ağırlaştırılmış tecride dikkat çekilen konuşmalarda günümüz şartlarında Kürt halkının halklı ve onurlu direnişi karşısında Lozan antlaşmasının geçerliliğini yitirmiş olduğuna dikkat çekildi. Mitingde şehit anneleri İsmihan Ok ile Zahide Hesen yaptıkları konuşmalarda, Kürt halkı üzerinde sürdürülen bu kirli savaşın bir an önce durdurulması için uluslararası kamuoyunun ve devletlerin harekete geçmesi gerektiğini belirtti. Konuşmaların ardından eylem sloganlarla sonlandırıldı.