Küresel Hamle: Erdoğan rejimini İmralı kapılarını açmaya zorlayacağız!

Küresel Abdullah Öcalan’a Özgürlük Kampanyası, 10 Ekim’de başlatılan hamlenin ikinci aşamasını duyururken, “Başkan Apo'nun tutuklu bulunduğu İmralı Cezaevi'nin kapılarını açması için Erdoğan rejimini mutlaka zorlayacağız” dedi.

Köln’de düzenlenen bir basın toplantısı ile küresel hamlenin ikinci aşaması başlatıldı.

Küresel Abdullah Öcalan’a Özgürlük Kampanyası 10 Ekim 2023’te 100 dolayında ülkede başlatılmıştı.

Basın toplantısında ikinci aşamanın 1 Mart’tan 1 Mayıs’a kadar süreceği duyuruldu.

Küresel Abdullah Öcalan’a Özgürlük Kampanyası’nın bir parçası olan KCDK-E, hamle sözcülerinin düzenlediği basın toplantısında şu açıklamada bulundu:

"Avrupa Kurdistan Demokratik Topluluklar Kongresi KCDK-E olarak tüm örgütlerimiz ve ortaklarımızla birlikte geçen yıl başlatılan ‘Önder Abdullah Öcalan'a Özgürlük, Kürt Sorununa Siyasi Çözüm’ kampanyasına dünya düzeyinde katıldık. 10 Ekim 2023 tarihinde halkımızın özgürlük mücadelesinin dostlarıyla birlikte, güçlerimizin birleştirilmesini temel görevimiz olarak belirledik.

Dünyanın dört bir köşesinde, beş kıtada, 93 ülkede ve 185 şehirde bu özgürlük dayanışmasını savunan binlerce aktiviste, şu anda aramızda bulunan ve bu kampanyanın üç mükemmel sözcüsü olan sevgili dostlarımız Sarah Glynn, Thoreau Redcrow ve Jörk Detjen'in şahsında saygı, sevgi ve şükranlarımızı sunuyoruz.

Sizler, Abdullah Öcalan'ın ve Kürt halkının özgürlük mücadelesinin sadece bizim değil, aynı zamanda sizin de lideriniz, yoldaşınız ve kendi mücadeleniz olduğunu gösterdiniz. Çünkü bize yalnız olmadığımızı gösterdiniz, bu sayede çok güç ve moral aldık. Uluslararası Dayanışmanın en temel insanlık görevi olduğunu bir kez daha hatırlattınız. Bu vesileyle, son aylarda acımasız bir şiddet ve soykırım döngüsüyle karşı karşıya kalan Filistin ve Beluc halkının özgürlük mücadelesini selamlıyoruz.

Bildiğiniz gibi bu küresel kampanya 10 Ekim'de 105 şehirde düzenlenen basın toplantılarıyla başladı. 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nde Önder Öcalan'ın kitaplarının okunması etkinlikleriyle devam etmiş, onlarca uluslararası konferans düzenlenmiş ve İmralı Adası'na yüz binlerce kartpostal gönderilmiştir. En son olarak Başkan Apo'nun esaret altına alındığı 15 Şubat 1999 ulusal yas günümüzün yıl dönümünde tüm Avrupa meclislerimizin, yüz binlerce halkımızın ve dostlarımızın katılımıyla bu kentte, Köln'de görkemli bir miting gerçekleştirdik.

Özgürlük karnavalı havasında gerçekleşen mitingimiz, Kürt halkının barış ve özgürlük iradesini dost düşman herkese bir kez daha gösterdi. Ayrıca Köln kenti yönetimine ve güvenlik birimlerine gösterdikleri yasal duyarlılık ve dostluk için teşekkür ediyoruz. Köln'deki mitingde başta Almanya olmak üzere Avrupa Birliği Konseyi'ne çok önemli mesajlar verildi. Bir kez daha tekrarlamak gerekirse, AB Komisyonu ve Başbakan Scholz ve Dışişleri Bakanı Baerbock, Erdoğan rejiminin günahlarına daha fazla ortak olmak istemiyorlarsa, İmralı kapılarının açılması konusunda rollerini oynamalıdırlar. Sosyal Demokratların ve Yeşiller hükümetinin bu faşist rejime daha fazla tolerans göstermesi kesinlikle kabul edilemez!

Değerli dostlar,

Küresel eylem organizatörü arkadaşlarımızın daveti üzerine gerçekleştirdiğimiz değerlendirme toplantılarında bugüne kadar yaptığımız çalışmaları bu küresel kampanyanın ilk aşaması olarak tanımladık.

Asıl ve daha önemli olan bugünden sonra yani 1 Mart'tan itibaren yapacağımız 2. aşama çalışmalarıdır. Başkan Apo'nun tutuklu bulunduğu İmralı Cezaevi'nin kapılarını açması için Erdoğan rejimini mutlaka zorlayacağız. Bu kirli, zalim ve halk düşmanı Erdoğan rejimini tüm dünyaya teşhir edeceğiz.

Bugünden itibaren 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, 21 Mart Newroz, 28 Mart Ulusal Kahramanlık Günümüz, 4 Nisan Başkan Apo'nun doğum günü, yani özgür bir Kürt kadınının ve Kürt halkının doğum günü, 1 Mayıs Dünya Emekçiler Günü’nde bu küresel kampanyaya odaklanarak ve milyonlarca insanımız alanlarda 'Başkan Apo'ya Özgürlük, Kürt Sorununa Siyasi Çözüm' sloganını haykırarak kutlayacağız ve anacağız.

Son olarak, ülkedeki yerel seçimler vesilesiyle tüm halkımızı bu küresel özgürlük kampanyasına en özverili ve aktif şekilde katılmaya çağırıyoruz. Teşekkür ediyor ve hepinize başarılar diliyoruz."