Kürt gençlerinden AP içinde eylem

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü talep eden Kürt gençleri Avrupa Parlamentosu’nda bir eylem gerçekleştirdi.

Kürt gençleri, Fransa’nın Strasbourg kentindeki Avrupa Parlamentosu binasına girerek Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için eylem yaptı.

Abdullah Öcalan’ın posterleri ve PKK bayrakları ile parlamento binasına giren gençleri, engellemelere rağmen eylemlerini sürdürdü.

Eyleme ilişkin bir açıklama yapan gençlik örgütleri, “25 yıldır Önder Apo İmralı işkence sisteminde esir tutulmaktadır. Bu esaret tüm Kürt halkına biçilmek istenen bir esaret durumudur. Önder Apo hiçbir şekilde avukatları ve ailesi ile görüştürülmüyor. Sözde ‘Avrupa İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) İmralı’da yaşanan insanlık dışı muameleyi görmezden geliyor. Avrupa Parlamentosu aldığı karaları uygulamıyor. Parlamento CPT’yi hareketlendirmiyor” dedi.

Açıklamada devamla şunlar ifade edildi: “Bu eylemle biz Kürt gençleri Avrupa’nın Önder Apo’ya yönelik bu kirli siyasetinden vazgeçmesini belirtiyoruz. Önder Apo’dan haber alınana kadar ve fiziki özgürlüğü sağlanana kadar Avrupa devletleri hedefimizde olacak ve eylemlerimiz sürecektir. Buradan tüm basına ve kamuoyuna duyuruyoruz. Ne pahasına olursun olsun Önder Apo’nun bizlere açtığı yoldan asla ve asla şaşmayacak ve Önder Apo’nun paradigması ile varlığımızı sürdüreceğiz. Yaptığınız hukuk dışı siyaseti bırakın. Kürt halkı size boyun eğmeyecektir. 25 yıl önce gerçekleşen bu komployu kınıyoruz. Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü sağlamak için her şeyi yapacağız. Buradan tüm Kurdistan gençliğine sesleniyoruz, Önder Apo’nun etrafında kenetlenelim. Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü sağlayalım.”

Haber yayına hazırlandığı sırada parlamentodaki eylem devam ediyordu.