Kürtler İçin Adalet İnisiyatifi Brüksel’de basın toplantısı düzenleyecek

PKK'nin yasaklı terör örgütleri listesinden çıkarılması talebiyle Brüksel’de basın toplantısı düzenleyecek olan Kürtler İçin Adalet İnisiyatifi, kampanya kapsamında toplanan milyonlarca imzayı AB Komisyonu’na sunacak.

Kürtler İçin Adalet İnisiyatifi, 31 Ocak Salı günü saat 13.30'da Brüksel'de AB Komisyonu'nun yanındaki Schuman Meydanı'nda basın toplantısı düzenliyor.

Progressive International (İlerici Enternasyonal) temsilcisi Daniel Kopp, Sanatçı ve Propaganda Araştırmacısı ve New World Summit Aktivisti Jonas de Staal ile Peace Organisation Vrede (Belçika Vrede Barış Örgütü) Sözcüsü Ludo de Brabander imzasıyla basın yoluyla duyurulan metinde; "Uluslararası Kürtler İçin Adalet Girişimi acil bir talepte bulundu: ‘Barış, demokrasi ve insan hakları adına Avrupa Birliği Komisyonu'na PKK'yi yasaklı terör örgütleri listesinden çıkarması çağrısında bulunuyoruz.’ Bu çağrı ile milyonlarca imzayla destek bulan küresel bir kampanya başlatıldı. İmzalar, basın toplantısının ardından AB Komisyonu temsilcilerine takdim edilecek” denildi.

Çok sayıda önde gelen siyasetçinin de konuşacağı basın toplantısında imza toplayan yüzlerce aktivistin  de hazır bulunması bekleniyor.

Basın toplantısına katılmak isteyenlerin [email protected] adresinden kayıt yaptırması isteniyor.