Latin Amerikalı aktivistlerden açlık grevi eylemcilerine ziyaret

Berlin’de açlık grevi eylemini sürdüren Cemal Kobanê, Ömer Bağdur, Mele Mustafa Tuzak ve Şiyar Xelil’i ziyaret eden Latin Amerikalı bir grup aktivist, Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebine destek verdi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in öncülüğünde süren açlık grevi eylemlerinin Almanya ayağında 4 Kürt aktivist değişik tarihlerde başlattıkları eylemini başkent Berlin’de toplu şekilde sürdürüyorlar.

Açlık grevi eylemlerini geçtiğimiz Mart ayından bu yana Berlin’deki Demokratik Kürt Toplum Merkezi (NAV-DEM)’in lokalinde sürdüren Cemal Kobanê, Ömer Bağdur, Mele Mustafa Tuzak ve Şiyar Xelil’i bir grup Latin Amerikalı aktivist de ziyaret ederek Kürt halkının Öcalan’ın özgürlüğü için verdiği mücadeleyi desteklediklerini belirttiler.

Açlık grevi eylemcileri ile bir sürü sohbet eden ve eylemleri hakkında bilgi alan Guatemala, Peru, Şili, Bolivyalı 5 aktivist, Öcalan Kürt halkının önderi olduğunu hiçbir şekilde cezaevinde kalmaması gerektiğini ifade ettiler. Yaşadıkları ülkelerde verdikleri mücadeleleri de aktaran Latin Amerikalı aktivistler ziyaretlerini “Bijî Serok Apo” sloganlarını atarak sonlandırdılar.

Açlık grevi direnişine Duisburg’tan katılan Mele Mustafa Tuzak’ın eylemi 97. gününe girenken, Nürnberg’den gelen Şiyar Xelil 84 günde, Kassel’den gelen Ömer Bağdur ve Cemal Kobanê ise 81. günde. Dün başta kalp sıkışması olmak üzere ciddi sağlık sorunları yaşayan Mele Mustafa Tuzak İmralı’daki tecrit kırılana eylemini sürdüreceğini açıklamıştı.