GÖRÜNTÜLÜ

Lefkoşa'da Abdullah Öcalan'ın yaş günü kutlandı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü Kıbrıs’ta büyük bir coşkuyla kutlandı.

4 NİSAN KUTLAMA

Kıbrıs’ın başkenti Lefkoşa’da bulunan özgürlük Meydanı'nda bir araya gelen Kürt halkı ile dostları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum gününü kutladı, “Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlük zamanı geldi” mesajını verdi.


Etkinliğe Kürtlerin yanı sıra Kıbrıs’taki birçok siyasi parti temsilcisi, milletvekilleri, kadın aktivistler ve anarşist gençlik örgütleri de katıldı.

'BİR HALKIN DİRİLİŞİ KUTLANIYOR'

Kürt Siyasetçi Lezgin Serhat, "Bugün burada bir şahsın normal doğum gününü kutlamıyoruz. Bugün bu alanda bulunan herkes aslında bir halkın yeniden diriliş ve yeniden doğuş gününün heyecanına ve kutlamasına şahitlik yapıyor” dedi.
Gazeteci Alekos Mihalidis, "Burada Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması için toplandık. Çünkü Abdullah Öcalan hem Kürt sorununa çözüm üretebilecek en büyük güç hem de yaralı olan Ortadoğu’yu tekrardan ayağa kaldırabilecek en büyük aktördür” diye belirtti.

'PKK YASAĞI'NA TEPKİ

Etkinliğe katılan Kıbrıs AKEL Partisi'nden Milletvekili Giorgos Koukumas, PKK’nin hâlâ yasaklı listede bulunmasına tepki göstererek, “NATO, AB ve bazı üye devletlerin PKK’yi terör örgütü olarak nitelemeleri bulunmaktadır ve onların bu tutumu, Kürt hareketine karşı Türkiye’nin cüretini arttırmakta, ‘işini’ kolaylaştırmakta ve 'meşrulaştırmaktadır.' Kürtlerin karşı karşıya kaldığı baskı ve zulümler Batı’nın Kürt hareketine yönelik affedilmez ikiyüzlülüğünü apaçık gözler önüne sermektedir. Cani DAİŞ’e karşı savaştıklarında Kürtleri kahraman olarak ilan eden Batı’nın bu ikiyüzlüleri, Türk devletine karşı özgürlükleri ve onurları için savaştıklarında Kürtlere ‘terörist’ diyorlar” ifadelerini kullandı.

Etkinliğe katılan Yeşiller Partisi Genel Başkanı George Perdikis ise "Abdullah Öcalan bir an önce özgürlüğüne kavuşmalı” dedi.

Etkinlikte Almanya’nın talebi doğrultusunda Kıbrıs’tan Almanya’ya iade edilen Siyasetçi Kenan Ayaz’ın avukatı da Kürt siyasetçilerine dönük uygulanan kriminalizasyon politikalarına tepki gösterdi.

Alanda sık sık "Bijî Serok Apo”, “Bê Serok Jîyan Nabe” ve “Bijî Berxwadanê wanê” sloganları eşliğinde halaylar çekildi.