GÖRÜNTÜLÜ

Londra’da 4 Nisan ve PJAK’ın kuruluş yıldönümü kutlandı

Londra’da PJAK’ın kuruluş yıldönümü kutlanarak, “Jin Jiyan azadi ile devrime yürüyoruz” mesajı verildi.

PJAK'IN KURULUŞU

Londra KCC binasında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü ve Kürdistan Özgür Yaşam Partisi’nin (PJAK) kuruluş yıl dönümü vesilesiyle bir etkinlik düzenlendi.

PJAK İngiltere Temsilciliği tarafından organize edilen etkinliğe, PJAK Avrupa Sözcüsü Maryam Fathi, Tewgera Azadi üyesi Şiwan Aware ve Beluci Partisi İngiltere Temsilcisi Mehrab Sarjavi ile çok sayıda kişi katıldı.

Kürdistan Özgürlük Mücadelesinde yaşamını yitirenlerin ansına bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan etkinlikte konuşmalar yapıldı.

Seminer biçiminde gerçekleşen etkinlikte söz alan PJAK Avrupa Sözcüsü Maryam Fatih, PJAK’ın kuruluşu ve amaçları ile Kürdistan’da oynadığı rolü anlattı. PJAK’ın Demokratik Konfederalizm içersinde PJAK’ın yerine değine Fatih, İran’da “Jin Jiyan Azadî şiarı ile devrime yürüyoruz. Bizler özgür bir Kürdistan’ın inşasının kadın devrimi ile gerçekleşeceğine inanıyoruz” dedi.  

Belluci Partisi İngiltere Temsilcisi Mehrab Sarjav’da Beluciler ve Kürtlerin İran’da nasıl ortak bir mücadele yürüttüklerini aktararak, kadın mücadelesine değindi.

Dört parça Kürdistanlıların katıldığı etkinlik Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğuşunun kutlanması ile sona erdi.