Londra'da açlık grevi 8'inci gününde

Londra'da İmralı tecridine karşı açlık grevi 8'inci gününde.

İngiltere'nin başkenti Londra'da, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecride karşı açlık grevi 8'inci gününde sürüyor.

Açlık grevi soğuk havaya rağmen günün 24 saati Kuzey Londra'nın en işlek yeri olan Manor House tren istasyonunun önünde 21 Aralık'a kadar devam edecek. Şimdiye kadar İngiltere'deki birçok ilerici hareket eylemcileri ziyaret etti. Britanya'da yaşayan İranlı Demokratik Güç Birliği temsilcileri de eylemcileri ziyaret etti.

FORMBY: ÖCALAN VE GÜVEN ÖZGÜR OLMALI

Kürt Halk Meclisi temsilcileri, İngiltere İşçi Partisi Genel Sekreteri Jennie Formby ile Leyla Güven'in açlık grevi direnişi ve Freedom For Öcalan kampanyasına ilişkin görüştü. Görüşmede, Kürt halkının İngiltere'de gördüğü baskılara da dikkat çekildi.

Formby, Kürt halkı ile uzun yıllara dayanan bir dayanışma içinde olduklarını belirtti. Kürt halkının karşılaştığı baskıların son zamanlarda İngiltere hükümeti ile Türkiye arasındaki ticari ilişkilere dayandığını dile getirdi. 

Formby, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve Leyla Güven'in hukuksuzca cezaevinde tutulduğuna dikkat çekerek, "Acilen serbest bırakılmalılar" dedi.

YARIN PROGRAM VAR

Ayrıca 14 Aralık Cuma Kurdistan Solidarity grubunun organizesiyle saat 18.00'de bir program düzenlenecek ve programa İngiltere'deki enternasyonalist şehitlerin aileleri de katılacaktır. 

Ülkede dün de Roj Kadın, SKB, Yeni Kadın Hareketi basın açıklaması yaparak, Amed, Batman ve Van da açlık grevindeki Kürdistanlılara yapılan saldırıları kınamıştı.