Londra’da Kînda Zîn için kurulan taziyeye ziyaretçi akını

Türk devletinin saldırısı sonucu Medya Savunma Alanları’nda yaşamını yitiren Fatma Onur (Kînda Zîn) için Londra KCC binasında kurulan taziyeyi yüzlerce kişi ziyaret etti.

Türk devletinin saldırıları sonucu 28 Ekim 2022 tarihinde Medya Savunma Alanları’nda şehit düştüğü açıklanan Fatma Onur (Kinda Jin) için ailesi tarafından Londra KCC binasında taziyeler kabul edildi.

Londra’dan 1993 yılında Kürt özgürlük mücadelesine bir gerilla olarak katılan ve 30 yıl boyunca Kurdistan dağlarında bir devrimci yaşam örneği sergileyen Fatma Onur’un taziyesini yüzlerce kişi ziyaret etti. Şehit ailelerinin de katıldığı taziyede, Fatma Onur için anma masası kurularak mumlar yakıldı. Maraş Afşîn doğumlu olan Onur’un taziyesine katılanlar aileye başsağlığında bulunurken, onun, kapitalist modernitenin köhnemiş bütün değerlerini elinin tersiyle iterek Kurdistan yurtseverliğinin en güzel örneklerinden birini sergilediği vurgulandı.

Tüm Kurdistan şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunulan taziyede Şehit Aileleri Komisyonu Sözcüsü ve Yazar Ali Poyraz bir konuşma yaptı. Poyraz, Kînda Zîn’in 30 yıl boyunca halkı için Kurdistan dağlarında mücadele ettiğini ifade ederek, “Kînda yoldaş Türk emperyalizmine, kapitalist sistemin yozlaştırıcı, yok edici sistemine karşı bir duruş sergilemiştir. Londra’da devrimci faaliyetlere katılarak sürdürdüğü mücadelesini sonra da sevdalandığı özgürlük dağlarında sürdürmüştür. Tüm zorlukları aşmış büyük bir aşk ile mücadeleyi büyütme kararlığında olmuştur. Hareketimiz açısından, bizler açısından çok büyük bir kayıp. Maalesef Türk sömürgeciliği ve ihanetçilerin işbirliği ile bu tarz şehadetler yaşanıyor. ‘Her an şehit düşebiliriz, zindanlara düşebiliriz, yaralanabiliriz’ diyorlardı. Ama ailelerine şunu diyorlardı, ‘Bu düşmana karşı dik durun.’ Bu yoldaşlarımızın ülkelerine, ailelerine karşı sevgileri büyüktü. Kurdistan halkının başı sağ olsun. Türk faşizmi asla başarıya ulaşamayacaktır. Mazlum halkın mücadelesi kazanacaktır” dedi.