Londra’da kitlesel anma: Şehitlerimizin yolundan şaşmayacağız

Zap ve Xakurkê’de Aralık 2023’de başarıya imza atarak şehit düşen Devrimci Operasyon Şehitleri için Londra’da düzenlenen anmada, “Şehitlerimiz onurlu bir miras bıraktı, yollarından şaşmayacağız” denildi.

Medya Savunma Alanları’nda bulunan Xakurkê ve Şehîd Delîl Batı Zap bölgelerinde   konumlanan işgalci Türk ordusuna karşı 23 Aralık 2023’te gerçekleştirilen başarılı Devrimci Operasyonlar esnasında şehit düşen Helmet Şahin, Memyan Armanc, Welat Serhed ve Hüseyin Azad, İngiltere’nin başkenti Londra’daki Kürt Toplum Merkezi’nde anıldı. Kitlesel katılımın gerçekleştiği anmada, şehitlerin fotoğraflarının yer aldığı masanın etrafı çiçeklere süslenirken, etrafında mumlar yakıldı.

Kurdistan Devrim Şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan anmada, sık sık “Şehîd namirin”, “Bijî berxwedana gerîla”, “Bijî Serok Apo” sloganları atıldı.

Anma da Şahin, Armanc, Serhed ve Azad’ın yer aldığı bir sinevizyon gösterimi yapıldı.

GERİLLA ONURLU BİR KÜRT TARİHİ YAZIYOR

Duygusal anların yaşandığı anmada, Britanya Kürt Halk Meclisi Eşbaşkanı Aso Kamali bir konuşma yaptı. Kamali, Türk işgalci ordusunun her gün Kurdistan’a yönelik operasyonlar düzenlediğini ifade ederek, “Bu işgalcilere karşı direnen bir gerilla gerçeğimiz var. Gerilla 40 yıldan bu yana onurlu bir Kürt ve Kurdistan tarihi yazıyor. Onurlu, direngen olan ve özgür bir Kurdistan için bedenini siper eden yoldaşlarımızı, şehitlerimizi asla unutmayacağız. Onlara layık bir yaşamın sahibi olmalıyız. Bu açıdan hepimiz bu mücadeledeki görevimizi yerine getirerek onlara layık olabiliriz. Bir kez daha şehitlerimizin önünde saygıyla eğiliyorum” dedi.

ŞEHİTLERİMİZ BİZE ONURLU BİR MİRAS BIRAKTI

Kamali’nin ardından söz alan KCDK-Başûr Temsilcisi Heval Şivan ise şehitlerin yaşamları, direnişleri ve hayalleri ile Kurdistan ve Ortadoğu halklarına onurlu bir gelecek sunduğunu ifade ederek şunları ekledi: “Kurdistan Devrim Şehitleri, insanlığın kurtuluşu için birer yol gösterici, birer rehberdirler. İşgalciye, işbirlikçiye ihanetçiye karşı özgür Kurdistan devriminin fedaisi olan yoldaşlarımızı, şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Bu devrim, jin jiyan azadî devrimidir. Bu devrim, insanlık devrimidir. Bu görkemli tarihi direnişe layık olabilmek için Türk işgalciliğine ve işbirlikçi-ihanetçi çizgiye karşı daha güçlü mücadele yürütmeliyiz. Şehitlerimiz onurlu bir miras bize bırakıyor. Onurlu bir yaşam için şehitlerimizin yolundan şaşmayacağız” diye kaydetti.

Kürt Halk Meclisi’nden Ercan Akbal da şehitleri anlatmanın çok zor olduğunu söyleyerek, “Bugün varlığı inkar edilen bir aşamadan bir özgürlük aşamasına geçmişsek ve onurlu bir yaşam edinmişsek, bu şehitlerimizin sayesindedir. Her Kürt yaşamında ve yaşamın her alanında onların yolunda ilerleyerek ancak özgürlüğü yakalayabilir, onurlu bir yaşama kavuşabilir” diye konuştu.

Britanya Devrimci Gençlik Hareketi adına yapılan konuşmada da, işgalci ve kapitalist moderniteye karşı Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan öncülüğünde şanlı bir özgürlük tarihinin yazıldığını söyleyerek, gençliğin şehitlerin izinde onların özgürlük hayallerini gerçekleştireceğini ifade etti.

Anma, alkışlar eşliğinde “Şehîd namirin” sloganı ile sona erdi.