Londra’da Kürt gençlerinden Newroz kutlaması

Birleşik Krallık’ın başkenti Londra’da her yıl düzenlenen büyük Newroz buluşmasından önce yapılan gençlik Newrozu, bu yıl açlık grevleri ile dayanışma eylemine dönüştü.

Çarşamba akşamı Demokratik Kürt Toplum Merkezinde yapılan kutlamada 14 Mart’tan bu yana Londra’da süresiz dönüşümsüz açlık grevinde olan Ali Poyraz, Nahide Zengin ve Mehmet Sait Yılmaz da birer konuşma yaptı.

Açlık grevi eylemcileri, bu süreçte öncülük sorumluluğunun gençlik ve kadında olduğuna dikkat çekerken, tüm halkın bu öncülük çerçevesinde rolünü oynaması çağrısında bulundu.

Açlık grevi eylemcileri ayrıca, bu sürece sessiz kalanların hiçbir şekilde kendi yoldaşları olamayacağını ve tarih karşısında hep sorumlu olacaklarını söylediler.

Kutlamanın yapıldığı salona Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve Leyla Güven’in fotoğrafları ile birlikte fedai eylem gerçekleştiren Zülküf Gezen’in büyük boy resmi asıldı.

YOL TRAFİĞE KAPATILDI

Kutlamada yapılan konuşmalar ve çekilen halaylardan sonra merkezin bahçesinde büyük bir ateş yakıldı.

Ateşin etrafında halay çeken gençler havai fişek gösterisinden sonra gece yarısı Haringey’de bir yürüyüş gerçekleştirdi.

İki saatten fazla süren yürüyüş boyunca Manor House’ta bulunan dörtyol uzun süre trafiğe kapatıldı.

Araç kuyruklarının kilometrelerce uzaması üzerine onlarca polis eylem yerine intikal etti.

Müdahale etmeye çalışan polisler ile gençler arasında gerginlikler ve arbede yaşanırken, gençler uzun bir süre daha eylemlerine devam etti.

daha sonra tekrardan yürüyüş halinde Kürt Toplum Merkezine kadar yürüdü.