GÖRÜNTÜLÜ

Londra'da Newroz müjdesi selamlandı

Londra Gençlik Newrozu'nda ateşler yakıldı, gerilla müjdesi selamlandı.

GENÇLİK NEWROZU

İngiltere'nin başkenti Londra’da her yıl geleneksel olarak yapılan Gençlik Newrozu bu yıl Devrimci Gençlik Hareketi öncülüğünde KCC binasında gerçekleşti. Gençlik Newrozu Kurdistan devrim şehitleri anısına saygı duruşu ile başladı. Saygı duruşu sırasında sık sık, “Şehîd namirin", ve “Bijî Serok Apo” sloganları atıldı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri, YPG YPJ, PKK, TCŞ, HPG bayrakları ile donatılan salonda Kurdistani renkler hakim oldu. Yüzlerce genç ile birlikte halkın yoğun katılım gösterdiği Gençlik Newrozu’nda ulusal kıyafetler de giyildi.
Gençlerin gerilla elbiseleri ile katıldığı Newroz'da, Halk Savunma Merkezi’nin SİHA’ları etkisiz kılması selamlandı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Britanya Devrimci Gençlik Hareketi’nden Mazlum Baz ve Awasin Tetwan, "Mazlum Doğan der ki, ‘Teslimiyet ihanete, direniş zafere götürür.’ Ve yaşam da direniştir. Newroz Reber Apo’nun paradigmasının ismidir ki kölelik zincirlerini kırmış ve Kürt halkını küllerinden yeniden yaratmıştır” denildi.

NEWROZ MÜJDESİ SELAMLANDI

Baz ve Awaşin, gerillanın açıkladığı Newroz müjdesini selamlayarak, “Hiçbir teknik, hiçbir savaş silahı gerillanın direnişi mücadelesi ve inancı karşısında duramaz. Direnişin ve özgürlüğün gerillası, halkımızın umudu gerillanın Newroz müjdesi hepimizde büyük bir coşku ve heyecan yarattı. Bir kez daha Önder Apo’nun felsefesi ile gelişen büyüyen, işgalciye, ihanetçiye, soykırımcı zihniyete geçit vermeyen gerilla güçlerini selamşıyoruz. Newroz’umuzu gerillanın müjdesine adıyoruz” dedi.

 

rtmp://84.199.92.165:1935/zindi/amed5g

 

Kürt Halk Meclisi adına bir konuşma yapan Ercan Akbal da gerillanın direnişini ve Newroz müjdesini selamlayarak başladığı konuşmasında, “Alçak işgalci, soykırımcı soysuz zihniyet gerillayı bitireceğini söylüyordu. Onlarca generali, başbakanı cumhurbaşkanı aynı cümleyi söyledi. Fakat onlar tarihin çöplüğüne giderken gerilla hareketi PKK büyüdü, gelişti ve bugün Ortadoğu’nun özgürlüğü için yürüyor. Türk devleti dağılacak ve gerilla direnişi karşısında yenilenecek. Newroz ruhuyla bu Kürt düşmanları bilsin ki gerilla ve Kürt halkına asla diz çöktüremezsiniz. Türk faşizmi her gün çöküyor, çökecek. Bize Newroz müjdesi veren gerillayı selamlıyoruz" dedi.

Newroz’da ilk olarak Sanatçı Suna Alan sahne aldı. Suna Alan’ın şarkıları eşliğinde halk halaya durdu. Ardından sanatçılar Mir Perwer ve Merwan Şan sahne alarak gerilla ve direniş şarkılarını seslendirdi.

 Perwer ve Şan’ın ardından sanatçı Rotinda Yetkiner sahne aldı. “Nawemin Egîde” şarkısı hep bir ağızdan söylendi. ‘Lexin Lexin gerilla” şarkısı eşliğinde halaya duruldu. Ardından sahneyi Koma Sersî aldı.

Gençlik Newrozu'nda her yıl olduğu gibi bu yıl da KCC bahçesinde büyük bir ateş yakıldı. Ateşin etrafında halaylar çekildi, hep bir ağızdan Çerxa Şoreşe Marşı söylendi.

Ateşin etrafında sık sık “Bijî Serok Apo”, “Be serok jiyan nabe”, “Bijî berxwedana gerilla" sloganları atıldı.