Londra’daki Parlamento Meydanı’nda eylem

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması amacıyla devam eden açlık grevi direnişine dikkat çekmek amacıyla Birleşik Krallık Parlamentosu önünde tüm gün devam eden bir eylem düzenlendi.

Londra’daki Parlamento Meydanında yapılan eylemden devam eden açlık grevi direnişine dikkat çekildi. Kürt Halk Meclisi ve Göçmen İşçiler Derneği tarafından organize edilen eylemde duyarlılık çağrısı yapıldı. Eylemde üzerinde İngilizce olarak “Tecride ve faşizme son, Erdoğan bir diktatör” yazılı bir pankart açılırken, Öcalan ve açlık grevi direnişçilerinin fotoğrafları kaldırıldı.

İklim değişikliği protestoları amacıyla 5 gündür Parlamento Meydanı’nda devam eden işgal eylemindeki direnişçiler de eyleme destek verdi. Parlamento Meydanı etrafında bulunan ve Londra’nın can damarı sayılan kavşakta 5 gündür tüm yollar trafiğe kapalı. Extinction Rebellion adlı grup tarafından devam eden işgal eylemi direnişçileri de açlık grevi eylemine destek vererek işgal eylemi kapsamındaki tüm platformların tecridi protesto eden Kürdistanlılar tarafından kullanılması kararı alındı.

İki gün öncesinde yapıldığı gibi yine Parlamento Meydanında kurulan Halk Kürsüsü adlı sahnede çok sayıda Kürt dostu ve sol, sosyalist ve kadın kurumu temsilcileri konuşmalar yaptı. Yaptıkları konuşmalarda dayanışmanın büyütülmesi çağrısı yapılırken, Birleşik Krallık hükümetinin Türkiye’ye baskı uygulaması çağrısı yapıldı.

Yapılan konuşmalardan sonra kalabalık meydanda açlık grevi direnişi ile ilgili bildiriler dağıtıldı. Tüm gün süren eylem boyunca açılan stantta açılan imza kampanyasına da etraftan geçenler yoğun destek verdi.