Lorient’te tecrit ve işgal saldırıları protesto edildi

Fransa’nın Lorient kentinde tecrit ve uluslararası komplo bir eylem ile protesto edildi.

Fransa'nın Lorient kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecrit ve Türk devletinin Rojava’ya yönelik işgal saldırılarını kınamak amacıyla bir yürüyüş düzenlendi.

l’Eglise de Kerentrech önünde saat 15.00'da bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları Lorient kent merkezine kadar yürüyüş yaptı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecrit ve Türk devletinin Rojava’ya yönelik işgal saldırılarını kınamak ve DTK Eşbaşkanı Leyla Güven’in başlattığı tarihsel açlık grevi direnişi de selamlandı. Yürüyüş boyunca açlık grevi direnişlerine dikkat çeken dövizler de taşındı.

Fransa’da aylardır eylemde olan “Sarı Yelekliler”e de bildiri dağıtılırken, duyarlılık çağrısı da yapıldı.

Türk devletinin soykırım politikalarına karşı da Fransa hükümetinin Türk devletine karşı pratik önlemler alması gerektiği de belirtilen yürüyüşte, Fransız medyasının açlık grevlerine karşı duyarsızlığı da eleştirildi.

Kent merkezinde ise bir miting düzenlendi.

Yapılan konuşmalarda PKK’nin AB’ye taraf olan ülkelerde “terör” listesinde olmasının insanlık doğasına aykırı olduğu ve DAİŞ çetelerine karşı insanlık savaşı verenlerin “terörist” olamayacağı belirtildi.

Fransız örgütler, tecrit ve işgal saldırıları son bulana kadar da Kürt halkı ile dayanışma içinde olacaklarını dile getirdi.