Lorient ve Kopenhag'da 'Efrîn' eylemleri

Lorient'te Kürtler kendilerini valilik kapısına zincirleyerek, Efrîn için destek çağrısı yaparken, Danimarka'da da Rusya protesto edildi.

Fransa'nın Lorient ile Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da Kürtler ve dostları Efrîn için eylemlerini sürdürüyor. Eylemlerde Efrîn'e işgalci saldırılarını sürdüren Türk devleti ve destekleyen ya da sessiz kalanlar protesto ediliyor.

LORIENT

Batı Fransa'nın Lorient kentinde, Türk devletinin Efrîn’e yönelik saldırılarına dikkat çekmek için bir grup Kürdistanlı, giydikleri kefenlerle kendilerini Lorient Valiliği kapısına zincirlediler. Eylemde Türk devletinin ve çetelerinin işgal ve soykırımını protesto eden dövizler taşınarak, yüzlerce bildiri dağıtıldı.

Valilik yetkileriyle görüşen Kürtler ve dostları, Fransa hükûmetinin daha aktif bir rol oynamasını istedi.

Eyleme sık sık 'Biji berxwedana Efrînê', 'Bijî Serok Apo', 'Katil Erdoğan' sloganları atıldı.

Valilik önünde yapılan açıklamada ise Rojava'da DAİŞ çetelerine karşı insanlık savaşı verenlerin bugün bir soykırım ile karşı karşıya kaldıklarına işaret edildi. Batı ülkelerinin sessizliğini kınayan kitle, kent merkezine kadar yürüyüş yaptı.

Kitle, Efrîn'de işgal ve soykırım politikaları son bulana kadar alanlarda olacağını duyurdu.

KOPENHAG

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da yaşayan Kürdistanlılar, Sêvê Kadın Meclisi ve Demokratik Kürt Toplum Meclisinin çağrısıyla, Efrîn için bir araya geldi. Rusya Konsolosluğu önünde protesto eylemi yapan Kürtler, Türk devleti ve Rusya'yı kınadı.

Kitle, ABD Konsolosluğu önüne de yürüyerek, burada da ABD'nin sessizliğini kınadı.