Lozan Belediye Meclisi’ne teşekkür ziyareti

İsviçre'de Kürt toplumu adına Lozan Belediye Meclisi'ne teşekkür ziyareti gerçekleştirilerek plaket verildi.

Kurdistan Ulusal Kongresi KNK, Lozan 100.yıl Komitesi ve Lozan Kürt Toplumu, Lozan Belediye Meclisi’nde bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmeye PLR'li Meclis Başkanı Matthieu Carrel, Yeşiller Grup Başkanı Ilias Panchard ile Sol Grup Meclis üyeleri Sevgi Koyuncu, Anaïs Timofte, Léonie Kovaliv ve Noemi Rench, Sosyalist Parti Grup Başkanı Louis Dana ve önceki dönem Meclis başkanı Magalie Crausaz katıldı. 

Kürt heyeti Meclis Başkanı Carrel’e bir plaket takdim etti. Plaketi sunan Kürt heyeti adına yapılan konuşmada, 100 yıl önce Lozan'da yapılan anlaşma sürecinde Kürtlerin yer almadığı, nüfusu milyonlar olan bir halkın görmezden gelindiği belirtildi. Heyet, 100 yıl sonra Kürt toplumunun Lozan'da yaşamakta olduğunu da belirtti.

Plaketi alan Carrel, Kürt heyetine teşekkür etti ve ziyaretin Kürt toplumu ile Lozan Belediyesi ilişkileri açısından önemli olduğunu söyledi.

Görüşmenin ardından Lozan Belediye Meclisi toplantısı yapıldı. Toplantı açılışında konuşan Carrel, belediye meclis üyelerine Kürt heyeti ile yapılan görüşmeyi paylaştı. Carrel şunları söyledi: “Bugün Kürdistan Ulusal Kongresi, Lozan 100.yıl Komitesi ve Lozan Kürt Toplumu adına belediyemize bir ziyaret gerçekleşti. Bu etkileyici ziyarette meclisimiz adına bize bir plaket verildi. Bu adımın Kürt toplumu ile Lozan Belediyesi ilişkileri açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu plaket tüm Meclis üyelerine verildi aslında. Şimdi buradalar ve onlara ben teşekkür ediyorum."