Lozan ve Basel’de Rojava işgaline karşı eylemler

İşgalci Türk devletiyle çetelerinin Kuzey Suriye topraklarına yönelik günlerdir devam eden işgal ile katliam saldırılarına karşı İsviçre’nin Lozan ve Basel kentlerinde eylem yaptı.

LOZAN

Küresel iklim grevi platformunun İsviçreli liseli ve üniversiteli genç aktivistleri tarafından Lozan kentinde 2 ayrı merkezde düzenlenen eylemde Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yaptığı işgal ve soykırım saldırılarını protesto etti.

Flon alanında bir araya gelen gençler tarafından Türk devletinin saldırıları sonucu yaşamını yitiren sivillere dikkat çekmek amacıyla üzerinde “Rojava’daki sivil katliamları durdurun” yazılı pankartlar taşındı. Aktivistler tarafından Fransızca bildiriler dağıtıldı. Burada yaklaşık 1 saat süren eylemin ardından gençler merkez tren istasyonuna yöneldi. Merkez tren istasyonu içinde sık sık Türk devletin işgaline karşı slogan atan gençler yaptığı çağrıda “Türk devletinin Rojava işgalinin sonlandırılması için “Harekete geçin” çağrısı yapıldı.

BASEL

Rojava ile Dayanışma Platformunun çağrısıyla Claraplatz’da bir araya gelen Kürtler ve onların dostları burada bir yürüyüş gerçekleştirdi. Türk devleti ve çetelerinin Rojava işgaline ve sivil katliamlara karşı sık sık slogan atan eylemciler Kanton Parlamentosu önünde gerçekleştirdikleri oturma eylemi sonrası eylemlerini sonlandırdı.