Maastricht buluşması: Kürt halkına kimse diz çöktüremez

Maastricht’te bir araya gelen Kürtler ve dostları hep bir ağızdan attıkları sloganlarla “Öcalan’a özgürlük, Rojava’ya statü” talep ediyor.

Avrupa’da yaşayan Kürtler ve dostları “Öcalan’a özgürlük, Rojava’ya statü” sloganıyla Hollanda’nın Maastricht kentinde düzenlenen kültürel ve siyasal etkinlikte buluştu.

Maastrich Guesselt Park’ta düzenlenen etkinliğe Almanya, Fransa, İsviçre, Hollanda, Belçika, Avusturya başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesinden katılım oldu.

Hollanda polisinin yoğun güvenlik önlemleri aldığı alanda aynı zamanda Kürt gençleri de giriş noktalarında, güvenlik tedbirleri aldı.

Kadınların yöresel elbiseleriyle katıldığı etkinlikte alanda farklı siyasi kurumlar ve örgütler kendi stantlarını açarak bilgilendirme çalışmalarında bulunuyor.

Sahneye Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın dev bir posteri yerleştirilirken, etkinliğe katılanlar PKK, KCK, YPG, YPJ bayrakları taşıdı.

Binlerce kişinin katıldığı etkinlikte sık sık “Öcalan’a özgürlük”, “Rojava’ya statü”, “Biji Serok Apo”,“Jin, Jiyan, Azadi”, “Kayyumlara hayır”, “Faşist Erdoğan”, “Komutan Agit yaşıyor, PKK savaşıyor” sloganları atıldı.

Alanda, AKP-MHP faşist yönetiminin kayyum darbesine tepki gösterilirken, Türk devletinin baskı ve katliam politikalarına karşı asla baş eğilmeyeceğinin mesajı verildi.

‘FAŞİZME ASLA BAŞ EĞMEYİZ’

Devrim mücadelesinde hayatlarını kaybedenler anısında yapılan bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan halklar buluşmasında açılış konuşmasını tertip komitesi adına Şafak Arabacı yaptı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecride ve Türk devletinin Rojava’ya dönük tehditlerine tepki gösteren Arabacı, “Bizler bugün her yerde direniyoruz ve bu direnişle Öcalan şahsında Türkiye halklarına dayatılan tecridi ve faşist anlayışı yıkacağız. Kürt halkını bitirmek istiyorlar, bende buradan onlara soruyorum, 35 yıldır dayattığınız faşist anlayış ve katliamlar karşısında diz çöken, baş eğen bir Kürt halkı gördünüz mü? Bu halk NATO’nun ikinci büyük ordusuna karşı 35 yıldır direniyor. Bakın bu alanda toplanan binlerce insan buradan baş eğmeyeceğini söylüyor. Kürt halkına ve dostlarına kimse diz çöktüremez” dedi.

Buluşma Fransız sanatçı Elenora Fourniau ve Polanyalı Petra Nacht Manova’nın seslendirdiği ezgiler eşliğinde çekilen halaylarla devam etti.