Mainz ve Creil’de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü kutlandı

Almanya’nın Mainz ve Fransa’nın Creil şehrinde gerçekleştirilen etkinliklerle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü kutlandı.

4 NİSAN KUTLAMALARI

Almanya’nın Mainz şehrinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 75’inci doğum günü kutlandı. Demokratik Kürt Toplum Merkezi tarafından organize edilen kutlamaya, kadınlar, çocuklar ve çok sayıda Kurdistanlı katıldı.

Etkinlikte yapılan konuşmalarda “Öcalan’a Özgürlük ve Kürt sorununa çözüm” hamlesini daha da büyütme çağrısı yapılarak Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğuşunun bir halkın yeniden dirilişi olduğu kaydedildi. Bu kapsamda 15-19 Nisan tarihleri arasında CPT önünde gerçekleştirilecek olan eyleme çağrıda bulunuldu.

Etkinlik “Biji Serok Apo” ve Jin, Jiyan, Azadî” sloganlarıyla sona erdi.

CREIL

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü kutlaması vesilesiyle Creil’deki Demokratik Kürt Toplum Merkezinde (DKTM) bir araraya gelen gençler, Abdullah Öcalan için hazırlanan sinevizyonu izledi.

Sinevizyon gösterimi öncesi tüm Kurdistan şehitleri için saygı duruşu gerçekleştirildi.

Sinevizyon sonrası havai fişekler patlatan TCŞ (Tewgera Ciwanên Şoreşger) ve TekoJIN (Jinen Ciwanên Tekoşer) üyesi gençler, akabinde Creil sokaklarında konvoy turuna çıktı.

Abdullah Öcalan posterleri ve PKK bayrakları ile görkemli konvoy gerçekleştiren gençler sık sık “Bijî Serok APO”, “ Bê Serok Jiyan Nabe” sloganları attı.

Bu temelde bir araya gelen TCŞ ve TekoJIN üyesi gençler Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için “Önder APO’ya Özgürlük Kürt Sorununa Demokratik Çözüm” hamlesi kapsamında  her zaman mücadele içerisinde olacaklarını bildirdi.

Konvoy sonrası halaya duran gençler büyük bir coşku ile etkinliklerini sonlandırdı.