Malmö'de Metin Hesekê ve Rojava şehitleri anıldı

Rojava'da Türk devletinin işgal saldırılarına karşı direnirken Serekaniyê'de yaşamını yitiren Can Nemed (Metin Hesekê) ve yoldaşları İsveç'in Malmö ilinde düzenlenen bir etkinlikle anıldı.

Malmö Demokratik Kürt Toplum Merkezi lokalinde düzenlenen anma devrim ve Rojava şehitleri anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Göteborg Demokratik Toplum Merkezi Şehit Aileleri Komisyonu'ndan Ahmet Qamişlo, şehitlerin Kürt Özgürlük Hareketi ve Kürt halkı açısından taşıdıkları önemi ele alan bir konuşma yaptı.

Kürdistan'ın dört parçasında elde edilen kazanımların şehitlerin fedakarlıkları sonucu elde edildiğini söyleyen Kamışlo, “Türk devletinin Kuzey Sutriye ve Rojava'ya yönelik işgal saldırılarında birçok değerli yoldaşımız şehit düştü. Ancak mücadele ve savaşın zafere ulaşıncaya ve aydınlık yarınlara ulaşılıncaya kadar sürecek” dedi.

Skåne Demokratik Kürt Toplum Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Şah Amed, Türk devletinin Kuzey Suriye ve Rojava'ya saldırısından sonra tüm dünyada tecrit olduğunu, hükümet ve halkların Türk devletinin işgal saldırılarına tavır aldığını söyledi.

Kürt halkının kararlı direnişiyle dünya halklarının saygı ve güvenini kazandığını hatırlatan Amed, tüm Kürdistanlılar ve dostlarına şehitlerin kararlılık ve fedakarlık ruhuyla mücadeleye sarılmaları çağrısı yaptı.

Etkinlik “Şehit namırın” ve “Biji Serok Apo” sloganlarıyla son buldu.