Marsilya'da binlerce kişi 'katil Erdoğan' sloganıyla yürüdü

Türk devletinin Efrin’e yönelik düzenlediği işgal ve soykırım saldırılarına karşı Fransa’nın Marsilya kentinde de Kürdistanlılar ve dostları alanlardaydı.

Öğlen saatlerinde Canebiere Meydanı'nda toplanan binlerce kişi “Her yer Efrin, her yer direniş”, “Katil Erdoğan”, “Biji berxwedana Efrinê' sloganları eşliğinde yürüyüşe geçti.

“Çocuk katili Erdoğan”, “Efrin'i savunmak kadın devrimini savunmaktır”, “Erdoğan'ın faşist savaşına hayır” pankartlarının yanı sıra “Efrin'deki çocukları bizim çocuklarımızdır”, “Direnişe davet var”, “Katil Erdoğan kanlı ellini çocuklarımızdan çek” yazılı dövizlerin taşındığı yürüyüş boyunca bildiriler de dağıtıldı.

Bir saatlik yürüyüşün ardından Vieux-Port Meydanı'na varan binler Efrin şehitleri anısına “Çerxwa şoreşe” marşı eşliğinde bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Vieux-Port Meydanı’nda ise bir miting düzenlendi. Mitingde tertip komitesi adına Kürt siyasetçi Azad Şirnexi ile Kemal Güler birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından Kürdistanlılar dağılmayarak Vieux-Port Meydanı'nda oturma eylemi düzenledi. Erdoğan aleyhine sloganlar attı. Atılan sloganların ardından eylem son buldu.

Marsilya'da Efrin için eylemler devam edecek. Yarın akşam saat 18:00'de Canebiere Meydanı'nda bir yürüyüş düzenlenecek. Çarşamba günü ise geniş katılımlı bir yürüyüş yapılacak. Yürüyüş saat 13:00'de Canebiere Meydanı'ndan, Rus Konsolosluğuna kadar sürecek.