Marsilya'da Dünya Efrîn Günü dolayısıyla yürüyüş düzenlendi

Fransa’nın Marsilya kentinde Dünya Efrîn Günü dolayısıyla bir yürüyüş ve miting düzenlendi.

Marsilya Demokratik Toplum Merkezi, Marsilya İnsan Hakları Birliği (LDH), Halklar Arasında Dayanışma ve Faşizme Karşı Platformu (MRAP) Komünist Partisi 13, Sol Parti 13, Marsilya Dayanışma ve Özgürlük ve Fransız Sendikası Union Departementale CGT'nın Dünya Efrîn Günü çağrısı ile bin dolayında kişi Republique Meydanı'nda bir araya geldi. Yürüyüşe, Arin Mirkan Kadın Meclisi ve Marsilya Alevi Kültür Derneği de destek verdi.

Yapılan kısa konuşmaların ardından kalabalık Marsilya Valiliğine doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş boyunca “Katil Erdoğan”, “Efrin yalnız değil” sloganı Marsilya sokaklarında yankılanırken, yürüyüşe katılan Fransızlar ise “İşbirlikçi Macron”, “Türk ordusu Rojava'dan çekil”, “İşbirlikçi AB” dövizleri eşliğinde yürüdü.

Efrîn'de katledilen çocukların fotoğraflarının yer aldığı pankart ve dövizlerin taşındığı eylemde, binlerce bildiri dağıtıldı.

Kitle Marsilya valiliği önünde de bir miting düzenledi. Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan mitingde PCF adına Josiane Durrieu, LDH Başkanı Bernard Eynaud, L'UD-CGT Genel Sekreteri Olivier Mateu, Kürdistan ile Dayanışma ve İnsan Hakları Kollektif Sözcüsü Annick Samouelian, Fransa Kürdistan ile Dayanışma Komitesi Sözcüsü Jöel Dutto ile Güney Fransa Ermeni Koordinasyon Komitesi ve Dernekleri Başkanı Aurore Bruna birer konuşma yaptı.

Yapılan konuşmaların ardından miting sloganlarla sona erdi.