GÖRÜNTÜLÜ

Marsilya’da final Newroz'u: Müjdenizi selamlıyoruz

Marsilya’da beş günlük Newroz kutlamaları binlerin katılımıyla sona ererken, gerillanın Newroz müjdesi, yürüyüş ve görkemli Newroz kutlamasıyla selamlandı.

MARSİLYA'DA FİNAL NEWROZU

Fransa’nın Marsilya kentinde beş gün süren kutlamaların sonuncusu, bugün Marsilya belediyesinin organize ettiği ve sanatçı Elenora’nın konseri ardından binlerin katıldığı görkemli Newroz yürüyüşü ve kutlaması ardından sona erdi. Son günün Newroz organizesini Arin Mirkan Kadın Meclisi ve TEV-ÇAND ve Devrimci Gençlik Hareketi (TCŞ) üstlendi.

Parc du Palais Longchamp meydanında bir araya gelen kitle, gerillanın Newroz müjdesini selamlamak için Cannabierre meydanına kadar yürüdü.

Yürüyüşte kitlenin taşıdığı “SİHA ket”, “Agir girte erşê Romê” ve “Müjdenizi selamlıyoruz” şeklindeki TCŞ'nin hazırladığı dövizler dikkat çekti. Fransızca yazılı “Newroz pîroz be” pankartının yanı sıra Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri ve PKK flamaları taşıyan kitle, sık sık “Bijî Serok Apo” ve “Bijî berxwedana gerîla” sloganlarını attı.

Newroz kutlama alanında Kurdistan Özgürlük Şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunulduktan sonra organizatörler adına halk selamlanıp, Newrozları kutlandı.

Ardından sanatçılar Dîlber Kobanê, Hezin Maşo, Mahsun Sever, Evîndar Dost ve Hozan Faruk sahne aldı. Kitle, sanatçıların şarkıları eşliğinde coşkuyla halay çekti.