Marsilya’da polis baskını: Çok sayıda Kürt gözaltına alındı

Paris’te gerçekleştirilen katliama karşı gerçekleştirilen protesto eylemleri gerekçesiyle Marsilya’da birçok eve baskın düzenleyen Fransız polisi çok sayıda Kürt'ü gözaltına aldı

Fransa'nın başkenti Paris'te 23 Aralık 2022’de katledilen KCK Yürütme Konseyi Üyesi Evîn Goyî, Mir Perwer, Abdurrahman Kızıl’ın katledilmesi sonrası gerçekleştirilen protesto eylemleri gerekçe gösterilerek Güney Fransa’da Marsilya merkezli sabah saatlerinde polis baskınlar gerçekleştirdi. Çok sayıda yurtsever Kürdün evine baskın yapan polis, eylemlere katıldıkları gerekçesiyle gözaltı işlemi gerçekleştirdi.

ÇOK SAYIDA GÖZALTI

Gözaltı bilançosu henüz netleşmemişken Marsilya Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) avukatları çok sayıda gözaltının yaşandığını ve emniyetin henüz bu konuda kendilerine net bir bilgi vermediklerini belirtti. Gün içinde gözaltı sayıları ile ilgili bilgi verileceğini söyleyen avukatlar, evine baskın düzenlenen yurtseverlerin DKTM'ye müracaat etmelerini söyledi.

 EVLER DAĞITILDI, ŞİDDET UYGULANDI

Gözaltına alınan yurtseverlerin yakınlarından edindiğimiz bilgilere göre, gözaltı esnasında polisin eve kirli ayakkabılar ile girdiği, yurtseverlerin itiraz etmelerinden dolayı polis şiddetine maruz kaldıkları aktarıldı. DKTM yönetimi olaya ilişkin ilerleyen saatlerde geniş çaplı bir basın açıklaması yapacaklarını belirtti.