Marsilya ve Hamburg’da açlık grevi, Hannover’de eylem

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto eylemleri devam ediyor.

Fransa’nın Marsilya, Almanya’nın Hannover ve Hamburg kentlerinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto amacıyla düzenlenen eylemler sürüyor.

MARSİLYA

Fransa’nın Marsilya kentindeki açlık grevi devam ediyor. Açlık grevi eylemini dün üçüncü grup devraldı. Marsilya Valiliği önünde çadırın kurulması ile başlayan eylemi yerel gazeteler de ziyaret etti.

HANNOVER

Almanya’nın Hannover kentinde de Leyla Güven’in açlık grevine dikkat çekmek amacıyla HBF önünde çadır açıldı ve bildiriler dağıtıldı.

“Leyla Güven’in talebi Kürt halkının talebidir” denilen eylemde Kürt halkının önderliğine sahip çıkması gerektiği dile getirildi.

HAMBURG

Almanya’nın Hamburg kentinde de başlatılan açlık grevi eylemini üçüncü grup yürütüyor. Hamburg DKTM’de yapılan eyleme her geçen gün destek artıyor.

Üçüncü grupta yer alan AGIF Hamburg temsilcisi Hüseyin Pamuk, tecridi insanlık suçu olarak gördüklerinden dolayı açlık grevine girdiklerini söyledi.

Senarist Öner Çakar, Sinema sanatçısı Bilal Bulut, NAV-DEM Eş Başkanı Tahir Köçer de açlık grevcilerini ziyaret ederek, dayanışma mesajları iletti.

Açlık grevindeki eylemciler her gün saat 16.00 ile 17.00 arasında Hamburg’un en işlek caddelerinden biri olan Mönckeberg’de bilgilendirme standı açarak, bilgilendirme yapıyor.