Maxmur saldırısı ve tecrit Nürnberg’de protesto edildi

Almanya'nın Nürnberg kentinde, Türk devletinin Maxmur ve Şengal saldırısı ile İmralı tecridi protesto edildi.

DTK Eş Başkanı ve HDP Milletvekili Leyla Güven’in, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride karşı açlık grevi eylemine destekler sürüyor. Almanya’nın Nürnberg kentindeki açlık grevi eylemcileri ve Kürdistanlılar, Türk devletinin Şengal ve Maxmur saldırılarını ile tecridi protesto etti.

'ULUSLARARASI HUKUK AYAKLAR ALTINDA!'

Nürnberg Demokratik Kürt Toplum Merkezi öncülüğünde Medya Halk Evi’nde 5 Aralık’ta başlayan açlık grevi eylemi devam ederken, Türk devletinin Maxmur ve Şengal’e yaptığı saldırıyı ve tecridi protesto etmek için Hallplatz Meydanı'nda gösteri düzenlendi. Öcalan’ın posterleri ve “Öcalan’a özgürlük Kürdistan’a statü”  ‘Erdoğan diktatörlüğüne hayır”, “Tecridi kıralım, faşizmi yıkalım, Kürdistan’ı özgürleştirelim” pankartlarının taşındığı eylemde sık sık, Türk devletinin saldırıları ve tecrit karşıtı Almanca sloganlar atıldı. Protesto eyleminde ayrıca yüzlerce el bildirisi de dağıtıldı. 

Eylemde Medya Halk Evi adına yapılan açıklamada, Türk devletinin tüm uluslararası kanunları ayaklar altına alarak tecrit uyguladığını, tecridin kaldırılması için mücadelenin her alanda kesintisiz sürdürülmesi gerektiği kaydedildi.

Açıklamada, Türk devletinin Maxmur ve Şengal’e yaptığı saldırılarla insanlık suçu işlediği de kaydedildi.