Mazlum Doğan Festivali Den Haag’da başladı 

Hollanda’nın Den Haag kentinde 21. Mazlum Doğan Festivali büyük coşku ve heyecanla başladı. 

Birincisi 1997’de Belçika’nın Leuven kentinde yapılmış olan Mazlum Doğan Gençlik Festivali, bugün 21. kez gerçekleştiriliyor. "Faşizme karşı başkaldır, Önderliği özgürleştir" şiarıyla bugün Hollanda’nın Den Haag kentinde yüzlerce genç bir araya geldi. Festival, PKK flamaları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın posterlerini taşıyan gençlerin görkemli bir yürüyüşü ile başladı. Ardından Çerxa Şoreşê eşliğinde tüm şehitlerin anısına saygı duruşuna geçildi. 

'ÖNDERLİĞİ ÖZGÜRLEŞTİRMELİYİZ'

Gençlik Festivali’nde Ciwanên Azad adına Şoreş Andok, açılış konuşmasını yaptı ve şunlara değindi: "Bugün 14 Temmuz, Zindan Direnişi’nin büyük önderi Mazlum Doğan şahsında, Kürdistan’ın ve dünyanın bütün devrim şehitlerinin önünde saygı ve minnetle eğiliyoruz. Özgürlük mücadelemiz, halkımızın ekmek ve su kadar ihtiyacı olan büyük kahramanlar yaratmaya devam ediyor. Öz Yönetim Direnişleri’nin büyük komutanı Çiyager ve Efrîn Direnişi’nin fedai kahramanı Avesta Xabûr, gençliğin mevcut süreçteki öncüleridir. Onların anılarına sahip çıkmak ancak Rêber Apo’ya karşı uygulanan tecridi kırmak ile olur. Bu temelde gençler faşizme karşı başkaldırmalı ve Önderliği özgürleştirmelidir."

Rojava Gençliği adına İbrahim Rojava da bir konuşma yaptı ve Çağın Direnişi’ne ancak gençliğin sahip çıkabileceğini belirtti. Avrupa’da mültecileşmeye karşı Rojava gençliğinin aktif bir mücadele sergilemesi ve ülkesinde yaşananlara kayıtsız kalmaması gerektiğine değindi. 

Festivalde, Avrupa’da yaşayan Kürdistan ve tüm enternasyonalist gençlere Komalên Ciwan’ın gönderdiği görüntülü bir mesaj gösterildi. 

FUTBOL TURNUVASI VE KONSERLER

Festivalde şu anda futbol turnuvasının final maçı oynanmakta. Finalistler Veger Umut Almanya ve Kurd Potsdam festival hatırası olarak verilecek olan şampiyonluk kupası için mücadele ediyorlar. Festival, futbol maçının ardından konuk sanatçıların vereceği konserlerle devam edecek.