Mezopotamya Dinler ve İnançlar Platformu: Medya Haber ve Stêrk TV sesimizdir

“Medya Haber ve Stêrk TV, Êzidîlerin, Demokratik İslam’ın, Alevi inanç süreklerinin, kadınların, halkların ve dört parça Kurdistanlıların sesidir” diyen Mezopotamya Dinler ve İnançlar Platformu, Avrupa’yı bu politik ayıptan bir an önce vazgeçmeye çağırdı.

Mezopotamya Dinler ve İnançlar Platformu, Belçika polisinin Medya Haber ve Stêrk TV binalarına yönelik saldırısını yazılı bir açıklama ile kınadı.

Kürt özgür basınına yönelik devletçi sistemin saldırılarının hız kesmeden devam ettiği belirtilen açıklamada, “Savaşta ve Kürt soykırımında ısrar eden Erdoğan'ın tehdit ve şantajlarından korkan Avrupa devletleri, Kürtlere yaşamı zehir ediyor” denildi.

Kürt özgür basınına yönelik son saldırının Hakan Fidan’ın Brüksel’i ziyaretinden hemen sonra yapılmış olmasının tesadüf olmadığına işaret edilen açıklamada, devamla şu ifadeler kullanıldı: “31 Mart yerel yönetimler seçiminde Kurdistan'da kayyum rejiminin çöpe atılması, Kürtlerin iradesinin arkasında güçlüce durması, metropollerde faşist diktatörlüğe kaybettirmesi AKP- MHP faşizmini çıldırtmışa benziyor. Kürtlerin, Alevilerin faşizme karşı asgari demokrasi müştereğinde buluşmaları ve milliyetçi, dinci iktidara kaybettirmiş olmaları nedeni ile iktidar, kırmızıyı gören boğa misali kendisinden olmayan herkese saldırıyor. 

İnkar, katliam ve soykırımlar nedeni ile ülkesini terk etmek zorunda kalan ya da terk ettirilen Kürtlerin yayın faaliyetine kavuşturdukları doğru ve objektif habercilik ilkesi ile yayın yapan Stêrk TV ile Medya Haber TV'ye ve basın çalışanlarına yönelik Belçika polisinin saldırısını Mezopotamya Dinler ve İnançlar Platformu olarak şiddetle kınıyor, Belçika hükümetini bu hukuksuz saldırıdan vazgeçmeye davet ediyoruz.

Medya Haber ve  Stêrk TV,  Êzidîlerin, Demokratik İslam’ın, Alevi inanç süreklerinin, kadınların, halkların, yoksulların, emekçilerin ve dört parça Kurdistanlıların sesidir. Devletsiz halkların ve inançların sesini dünya kamuoyuyla paylaşan özgür basın susturulamaz. Türk devleti, Özgür Basın başta olmak üzere Kürtlere ve dostlarına topyekun saldırmaktadır. Bu saldırının, “demokrasinin beşiği” diye bilinen

Avrupa'nın göbeğinde yapılması, Avrupa ülkelerinin sessiz kalması, devletçi sistemin çıkara dayalı politikalarının sonucudur. Başta Belçika olmak üzere Avrupa’yı bu politik ayıptan bir an önce vazgeçerek Medya Haber'e ve Stêrk TV ve bir bütün Kürt gazetecilerine, Özgür Basın’a yönelik saldırılarına son vermeye çağırıyoruz. 

Demokratik kamuoyunu dayanışmaya ve birlikte mücadeleye davet ediyoruz.”