Minbic ve Şedadê’de Abdullah Öcalan için imza kampanyası

Kuzey ve Doğu Suriye’nin Minbic ve Şedadê kentlerinde, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük için imza kampanyaları başlatıldı.

‘Önder Abdullah Öcalan’a Özgürlük Suriye Halk İnisiyatifi’, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü talebiyle imza kampanyasının başlatıldığını duyurdu.

MINBIC

Minbic Demokratik Sivil Yönetim Binası önünde gerçekleştirilen açıklamada, Abdullah Öcalan'a yönelik düzenlenen uluslararası komplonun 25’nci yıldönümüne dikkat çekilerek, komplocuların Abdullah Öcalan’ın fikirlerini yok etmeye çalıştığını söyledi. Açıklamada, Abdullah Öcalan'ın direnişiyle bu girişimin boşa çıkarıldığı belirtildi.

Açıklamada Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünü destekleyen ve ahlaki değerlere dayanan tüm halklara ve inisiyatif üyelerine imza kampanyasına güçlü katılım çağrısı yapıldı.

ŞEDADÊ

Minbic'in Şedade ilçesinde ise çeşitli kurumlar ve partiler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için bir imza toplama kampanyası başlattı.

Demokratik Birliği Partisi (PYD) yönetim kurulu üyesi Mehedi El Dixim, Şedadê İlçe Meclisi önünde yaptığı açıklamada, ilçe ve çevresinde imza toplama çalışmalarının başladığını duyurdu.

Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü hamlesi kapsamında kurum ve parti üyelerinden oluşturulan komitenin bölgede çalışmalara başlayacağını belirten Dixim, hedeflerinin ilçe ve çevresinde bir milyon imza toplamak olduğunu ifade etti.

Açıklamada, kampanyaya güçlü katılım çağrısı yapılırken, komitenin elde ettiği sonuçların insan hakları kuruluşlarına sunulacağı belirtildi.