Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

MLKP Avrupa Komitesi: Bir kez daha devrimci irade kazandı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın çağrısıyla sona eren açlık grevi ve ölüm oruçlarına ilişkin açıklama yapan MLKP Avrupa Komitesi, "Tecride karşı 200 gündür süren mücadelede, bir kez daha direniş ve devrimci irade kazandı" dedi.

 

Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) Avrupa Komitesi, açlık grevi ve ölüm oruçlarının sona ermesine ilişkin yazılı açıklama yayınladı.
 
Açıklamada, "Leyla Güven'in öncülüğünde başlayıp, faşist şeflik rejimine ve inkarcı sömürgeciliğe, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan mutlak tecride karşı 200 gündür süren mücadelede, bir kez daha direniş ve devrimci irade kazandı" diye belirtildi.
 
İçeride-dışarıda yüzlerce süresiz açlık grevi ve ölüm orucu eylemcisiyle süren direniş büyük bir kararlılıkla yol aldığı ifade edilen açıklamada, "Başladığı günden sonlandığı güne kadar kazanımlarla ilerleyen, faşist politik İslamcı iktidara devamlı geri adım attıran, onu tavizler vermek zorunda bırakan direnişimiz daha büyük mücadele olanaklarının ve kazanımlarının yolunu açmış oldu" diye kaydedildi.
 
Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:
 
"Direniş, korku duvarlarını yıkan, yılgınlık ve umutsuzluk havasını dağıtan bir devrimci taarruza dönüşerek, faşist karşıdevrime ideolojik-moral darbeler vurdu. Mücadele azmi ve kararlılığını biledi, faşizme karşı yürünecek dişe diş mücadele yolunu gösterdi. Partimiz, sürecin başından itibaren, duraksamadan tecride karşı mücadelede mevzilendi. Hapishanelerdeki ve dışarıdaki Süresiz Açlık Grevi direnişçisi komünistlerle, sokaklarda filizlendirdiği eylemsellikle, Türkiye, Kürdistan ve Avrupa'da bu politik muharebenin aktif gücü oldu.
 
Bedenlerini açlığa ve ölüme yatırmış tüm direnişçilerimizi, hapishane önlerinde gün gün direnişi büyüten analarımızı olanca devrimci coşkumuzla selamlıyoruz. Direnişin feda ruhunu bayraklaştıran öncüleri olan sekiz ölümsüz yoldaşımızın anıları önünde saygıyla eğiliyor, bir kez daha özgürlük tutkularının ve adanmışlıklarının takipçisi olacağımızın sözünü veriyoruz."