MLKP Kasım Ayı Şehitleri'ni andı

MLKP, İsviçre'nin Basel kentinde düzenlediği bir gece ile Kasım Ayı Şehitleri'ni andı. Yapılan konuşmalarda faşizme karşı mücadelenin kararlı bir şekilde süreceği vurgulandı.

MLKP İsviçre, Kasım Ayı Şehitleri’ni Basel kentinde düzenlediği bir etkinlikle andı.gecesi gerçekleştirildi. Yüzlerce kişinin katıldığı anma, “Ölümsüzlerimizin izinde faşizm ve sömürgeciliği yeneceğiz” şiarıyla düzenlendi. Etkinlikte açılış konuşmasının ardından enternasyonalist marşı eşliğinde bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi. MLKP mücadelesinden kesitlerin yer aldığı sinevizyon gösterimi sunuldu.

Anmada MLKP İsviçre temsilcisi bir konuşma yaptı. Konuşmasında şunları söyledi: “Tüm ezilen halklar nezdinde bugün Türkiye Kürdistan ve Ortadoğu coğrafyasında faşizme karşı duran ve halkların özgürleştirilmesi sürecinde yaşamını feda edenlerin mirasına sahip çıkmak bugün bizler için insani, vicdani ve devrimci bir görevdir.”

Şehit yakınları adına yapılan konuşmada da, “Kürdistan ve Türkiye’deki devrim ve özgürlük mücadelesinde dimdik ayaktayız. Çünkü bizler bombalar patlarken şehit düşenler için keşke ölen biz olsaydık diyen anaların çocuklarıyız” denildi.

Etkinlikte söz alan HDP Amed eski milletvekili Nursel Aydoğan ise şunları belirtti: “Bugün Rojava Devrimi’ne yönelik saldırılar 3. Dünya Savaşı’nın kendisidir. 100 yıllık faşizme karşı halkların onurlu mücadelesi bugün Rojava’da devam etmektedir. Rojava Devrimi 40 yıldır devam eden özgürlük mücadelesinin eseridir. AKP-Erdoğan faşizmi Rojava Devrimi’nin başarısı karşısında kendi iktidarları yitirecekleri korkusuyla saldırıya geçmiştir. Rojava Devriminin başarıya ulaşması Kürdistan, Türkiye ve Ortadoğu’da halkların kazanması demektir. Faşizm kaybedecek, bizler kazanacağız.”

Yapılan konuşmaların ardından Ali Asker, Hakan Vreleska, Çağdaş ve Grup Eylül sahne aldı.