Mönchengladbach'ta Mayıs ayı şehitlerini anma futbol turnuvası

Almanya'nın Mönchengladbach şehrinde Tevgere Ciwanên Şoreşger NRW tarafından bir Kültür ve Spor Festivali düzenlendi. Festivalde düzenlenen futbol turnuvasını Azadî Wuppertal birinci bitirdi.

Tevgera Ciwanên Şoreşger NRW Almanya'nın Mönchengladbach şehrinde Mayıs Ayı Şehitleri'ni anmak için Kültür ve Spor Festivali düzenledi. Yüzlerce Kürdistanlının yanı sıra enternasyonalist ve Almanyalılar da festivale katıldı.

Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan festivalde TCŞ adına Andok Tolhildan açılış konuşmasını yaptı. Andok konuşmasında Kürdistan ve dünya devrimlerinde Mayıs ayının edindiği büyük önemden bahsetti ve festivalin amacının bu ay şehit düşen devrimcileri anmak olduğunu söyledi. Andok konuşmasının sonunda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziksel özgürlüğünü sağlamak için tüm Kürt gençlerini mücadele etmeye çağırdı.

Açılış konuşmasının ardından sahneye çıkan çocuk korosu ile program devam etti. Festivalde Hozan Kawa, Hozan Lokman ve Hozan Şemdin sahne aldı. Festivale katılan Kürdistanlılar ve enternasyonalistler sanatçıların söylediği türküler eşliğinde govend çekti.

Çocuklar için de bir alanın açıldığı festivalde küçük misafirler vakitlerinin çoğunu balon havuzunda geçirdi. Yumurta ve çuval yarışlarının da yapıldığı festivalde çocukların oldukça eğlenceli vakit geçirdiği gözlemlendi.

Festival kapsamında ve Welate Roja takımının ev sahipliğinde düzenlenen futbol turnuvasına Welate Roja, Azadî Wuppertal, Enzigspor Velbert, Rojava Bonn, Welate Roj Mönchengladbach, Hevalspor 1 Euskirchen, Hevalspor 2 Euskirchen, Özgür Gençlik Gummersbach, Mezopotamya Essen, Azadî Attendorn ve Amed Spor isimli 11 takım katıldı. İki gruba ayrılarak gerçekleştirilen grup aşamasının ardından eleme maçları oynandı. Finale kalan Mezopotamya Essen ile Azadî Wuppertal arasında oynana maçı kazanan Azadî Wuppertal turnuvanın galibi oldu. Ayrıca turnuva boyunca hiçbir kart görmeyen Amed Spor'a da Fair Play ödülü verildi.