Moskova’da Kürtler Öcalan için açlık grevine başladı

Moskova’da yaşayan Kürtler Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecridi protesto etmek amacıyla başlatılan açlık grev eylemlerine bir basın açıklamasıyla katıldıklarını duyurdu.

Rusya Federasyonu'nun başkenti Moskova’da faaliyet yürüten Rusya Kürt Kültür Federal Otonomisi,  Rusya Kürt Sosyal Kurumlar Birliği, Rusya Kürt Kadın Hareketi ve Moskova Kürt Kadın Organizasyonu düzenledikleri ortak bir basın açıklamasıyla Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek amacıyla açlık grevine başladıklarını duyurdu.

Moskova Kürt Kültür Merkezinde başlatılan açlık grevine, eylemciler adına açıklamayı başlatılan grev Rusya Kürt Sosyal Kurumlar Birliği Eşbaşkanı Arif Azmani ile Rusya Kürt Kadın Hareketi Başkanı Culyeta Aram yaptı.

Yapılan açıklamada başta CPT ve BM olmak üzere uluslararası güçlerin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan insanlık dışı tecridin biran önce sonlanması için çağrıda bulundu. Ayrıca Türk devletinin Maxmur ve Şengal’e dönük saldırılarının da kınandığı açıklamada, Türk devletinin uluslararası hukuku hiçe saydığına dikkat çekildi. Eylemde DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in eylemin de destek verildi.