MSD başkanlık komitesi üyesinin katılımı ile halk toplantısı

Almanya’nın Giessen kentinde Demokratik Toplum Merkezi (DKTM) Rojava Komisyonu tarafından Suriye Demokratik Meclisi (MSD) Başkanlık Komitesi Üyesi Hesen Mihemed Elî’nin katılımıyla halk toplantısı düzenlendi.

DKTM lokalinde saygı duruşu ile başlayan toplantıda söz alan Hesen Mihemed Elî, Rojava/Kuzey Suriye halklarından getirdiği selamlar ile konuşmasına başladı. Elî, sloganvari değil stratejik bir şekilde mücadele ettiklerini söyleyerek, “Bu stratejiler ile düşmanımızı gerilettik, gerileteceğiz de. Bu projeler Kürdistan Halk Önderi Öcalan’ın paradigması ışığında oluştu” dedi. Elî, Türk devletinin Reqa’nın özgürleştirilmesi öncesi ve sonrasında türlü oyunlar sergilediğini, fakat buna rağmen Reqa’nın özgürleştirilmesi ardından Kürtlerin

Mihemes Elî, MSD’nin sadece Kürtlerin değil, Suriye halklarının partisi olduğunu da dile getirerek, “Başarı için de mümkün olan budur. Türkiye, bizlere karşı Amerika ve diğer güçlerle lobiler için milyon dolarlar harcıyor. Türkiye ve Rusya zıt kutuplarda/noktalarda olmasına rağmen söz konusu Kürtler olunca aynı noktada birleşiyorlar. Biz buna karşı şikayet dili yerine ‚zaman bizim zamanımız‘ diyerek, mücadeleyi yükselteceğiz

Öyle bir süreçten geçiyoruz ki; Türkiye ve Amerika bizim için işbirliği içine girdi. Bu bizim için başarıdır, bölgede ne kadar önemli bir güç olduğunu gösteriyor. Amerika oradan çekilse bile, kazanacak güçteyiz. Bu süreç, tüm Kürtlere çıkarılmış bir fermandır. Bu fermanlara Kürtler olarak, ulusal birlik ve mücadele ile son verebiliriz” diye konuştu.

BİRLİK VE MÜCADELE ÇAĞRISI

Türk devletinin Rojava/Kuzey Suriye’ye saldırısını DAİŞ’i hortlatmak olarak niteleyen Elî, şöyle devam etti: “Şu ana dek yaptığımız mücadeleyi anlamsızlaştırmak ve boşa çıkarmak istiyor. Elbette mücadelemizle bu saldırıları ve amaçları boşa çıkaracağız. Türk devleti, finale gittiğimiz bu dönemde geriye gideceğini bildiğinden böylesi bir şeyi planlıyor.

Biz nasıl ki, orada bulunan halkları kucaklıyorsak; Avrupa’daki tüm Kürtlerin birlik ve beraberlik içerisinde birbirini kucaklaması gerekiyor. Türklerin de kaderi bize bağlıdır, onları da içimize katmamız gerekiyor.”
Giessen ve çevresinde yaşayan Kürdistanlıların yoğun ilgi gösterdiği toplantı, Elî’nin soruları cevaplamasıyla son buldu.