Muslim Sol Parti grubuna Efrîn’i anlattı

Alman federal meclisinde Sol Parti grubu ile bir araya gelen TEV-DEM dış ilişkiler temsilcisi Salih Muslim, Türk devletinin Efrîn’e yönelik saldırılarını ve işgal girişimine karşı verilen direnişi anlattı.

Almanya’nın başkenti Berlin’de dünden bu yana görüşmelerini sürdüren Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) dış ilişkiler temsilcisi Salih Muslim bugün de federal mecliste grubu bulunan Sol Parti’nin milletvekilleriyle bir araya geldi. Sol Parti milletvekili Helin Evrim Sommer’in girişimiyle gerçekleşen toplantıya 30’ya yakın parlamenter ile Sol Parti’nin uluslararası çalışma grubu üyeleri katıldı.

Rojava yönetiminin Almanya temsilcisi Dr. Mesud Hasan’ın da katıldığı toplantıda Muslim bir nevi başta Türk devletinin Efrîn’e yönelik saldırıları olmak üzere bölgedeki gelişmeler hakkında parlamenterlere brifing verdi.

Rojava Kürdistanı ile Kuzey Suriye’de bütün etnik ve dini azınlıklarla eşit yaşamak için mücadele ettiklerini belirten Muslim, Türk devletinin saldırılarıyla Rojava’dan bütün bölgeye model olabilecek bir yönetim tarzını hedef seçtiğini söyledi.

SOL PARTİ: EFRÎN İLE DAYANIŞMAMIZ SÜRECEK

Türk devleti ve çetelerinin Efrîn’e yönelik saldırısında kimyasal silahların kullandığına dair ciddi şüphelerin bulunduğuna dikkat çeken Muslim, başta Almanya ve Avrupa ülkeleri olmak üzere uluslararası camianın Türk ordusunun işgal girişimine karşı tavır sahip olmasını istedi.

Türk medyasının Efrîn’deki gelişmeleri çarpıttığını söyleyen Muslim “Türk medyası doğru haber kaynağı değil, Türk devleti yalan-yanlış haberlerle kamuoyunu manipüle etmeye çalışıyor” diye konuştu. Efrîn’deki gelişmelerin direkt Efrîn’deki yerel güçlerden alınması gerektiğini belirten Muslim, Sol Parti grubuna da dayanışmayı yükseltme çağrısı yaptı.

Toplantıda söz alan Sol Parti Grup Başkanı Yardımcısı Heike Hendel ise Muslim’i ağırlamaktan onur duyduklarını belirterek parti olarak Efrîn direnişine destek vermek ve Türk devletinin saldırılarını kınamak için düzenlenecek bütün gösterilere katılmaya devam edeceklerini açıkladı.

Bu arada Almanya’da hükümet partileri Hıristiyan Demokratlar Birliği (CDU) ve Sosyal Demokratlar Partisi (SPD) Rojava heyetinin görüşme talebini yanıtsız bırakması dikkat çeki. Dün federal meclisin bitişiğindeki federal basın konferansında basın toplantısı düzenleyen Muslim’e Alman basın ise yoğun ilgi gösteriyor. Şimdiye kadar birçok yaygın medya kuruluşuna konuşan Muslim, Efrîn’deki son gelişmeler hakkında bilgiler veriyor.