NAV-DEM: 17 Şubat'ta Öcalan ve Efrîn için buluşalım!

NAV-DEM, 17 Şubat'ta Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için Strasbourg'ta yapılacak merkezi yürüyüş için çağrı yaptı.

NAV-DEM, bugünkü yazılı açıklamasında, Uluslararası 15 Şubat Komplosu'nu kınayarak, komploya mücadeleyi büyüterek ve Öcalan'ın demokrasi, özgürlük, sosyalizm çizgisini Ortadoğu'da etkili kılarak yanıt verilebileceğini belirtti.

Efrîn'deki tarihi direnişe işaret edilen açıklamada, "Komplonun 20. yılında Öcalan'ı özgürleştirme mücadelesi zirveleştirilecektir" denildi.

'HER YERDE ALANLARA ÇIKALIM'

Açıklamada şu çağrılar yapıldı:

"Komplo 20. yıla girerken tüm halkımızı ve dostlarını Önder Apo'yu sahiplenmek ve özgürleştirmek için her yerde alanlara çıkarak mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz. Avrupa’da halkımızın ve enternasyonal güçlerin komploya karşı gerçekleştirdikleri uzun yürüyüş eylemleriyle birlikte Kürtlerin bulunduğu her alanda yaygınlaştırılmalıdır. Kürt Halk Önderi Öcalan'ı sahiplenme ve özgürleştirmek için gerçekleştirilen eylemler, soykırımcılığa karşı mücadele haline getirilmeli, en güçlü biçimde gerçekleştirilmelidir.

'HER YER EFRÎN, HER YER ÖNDERLİK...'

2018 yılını Önderliğimizin tarzıyla mutlaka kazanma yılı haline getirmeliyiz. 17 Şubat'ta Kürt halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için Strasbourg'ta yapılacak Avrupa merkezli yürüyüşe ''Her yer Efrîn, her yer direniş', 'Her yer Önderlik, her yer özgürlük' şiarıyla 7'den 70'e herkesi en üst seviyede katılmaya çağırıyoruz."