NAV-DEM: Bayram eşitlik çerçevesinde yaşamın çağrısıdır

Kurban Bayramı vesilesiyle bir açıklama yayınlayan NAV-DEM, “Kurban Bayramı ve tüm bayramlar, halkların yaşamında özgür, demokratik, adaletli, kardeşlik ve eşitlik çerçevesinde yaşamın çağrısıdır” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan NAV-DEM, İslam aleminin Kurban Bayramı’nın yine şiddetli bir savaş ortamında kutlandığını belirtti. Özünde barış, adalet, hak, eşitlik ve kardeşlik olan Kurban Bayramı’nı kutlayan NAV-DEM açıklamasında şunlara yer verdi: “Bayram değerlerinin hakim olacağı Ortadoğu mücadelesi veren tüm direnişçileri saygıyla selamlıyoruz.

Ortadoğu halklarının Kurban Bayramı’nın bugün başta faşist-diktatör Erdoğan'ın sömürgeci TC devleti ve onun işbirlikçi çeşitli gerici güçler tarafından halklara zehir haline getirilmiştir. Ortadoğu'da bayram değerlerine büyük bir saldırı yapıldığı, bu saldırının İslam maskesi takmış güçler tarafından yapılmasının bayramı daha acılı ve buruk hale getirilmiştir.

Kurban Bayramı ve tüm bayramlar, halkların yaşamında özgür, demokratik, adaletli, kardeşlik ve eşitlik çerçevesinde yaşamın çağrısıdır.

Bugün Ortadoğu'da bu yaşam çağrısına en iyi cevap veren ve tüm Ortadoğu'yu bayram içinde yaşanılır hale getirmeye çalışan güç Kürt özgürlük hareketidir. Rojava devrimine saldırı ise bayram değerlerine saldırıdır. Şengal’e saldıranlar bayram düşmanı faşistlerdir.

Bu Kurban Bayramı’na Kürtler de tüm İslam alemi de buruk girmektedir. Ortadoğu'da yaşamı zehir eden bayram karşıtı güçlere karşı bugün Efrîn başta olmak üzere Kürdistan'ın 4 parçasında direnmektedir. Bu açıdan tüm Müslümanlar, bu Kurban Bayramı’nda Efrîn, Efrînliler ve Kürdistan devriminden yana olmalıdır; dualarını Ortadoğu'yu bayram yeri haline getirmek isteyen Efrîn ve Rojava devriminin başarısı için yapmalıdırlar. Bu Kurban Bayramı’nda bayram değerlerine sahip çıkan ve kahramanca direnen Efrîn ve özgürlük direnişçilerinin yanında yer almalıdırlar.

NAV-DEM olarak, Ortadoğu halklarının özgür ve demokratik yaşamını sağlama ve bu toprakları bayram yeri haline getirme mücadelesi veren başta Efrîn halkını ve direnişçilerini selamlıyor, ezilen İslam aleminin Kurban Bayramı’nı kutluyoruz.”