NAV-DEM: Bu karanlıktan çıkışı hep birlikte öreceğiz

Avrupa'da yaşayan Kürdistanlı ve Türkiyelilere oy kullanma çağrısında bulunan NAV-DEM, "Bu karanlıktan çıkışı ve umudu hep birlikte öreceğiz" dedi.

Türkiye ve Kürdistan'da 24 Haziran seçimlerine sayılı günler kalırken, Avrupa'daki ise 7 Haziran'da başlayan oy kullanma işlemlerinin son haftasına girildi. Almanya'da devam eden oy kullanma işlemlerine ilişkin Almanya Demokratik Kürt Toplum Merkezi (NAV-DEM) eşbaşkanları tarafından yazılı bir açıklama yapıldı. Kürdistan, Türkiye ve Ortadoğu coğrafyasının dengelerini ve halkların kaderini değiştirecek bir seçim olduğu vurgulanan açıklamada, baraj yıkıldıktan sonra ülkede büyük bir dönüşümün yaşanacağı belirtildi.

Ülkedeki savaş, toplumsal çürüme ve ekonomik krizin sorumlusunun Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AKP'nin olduğu kaydedilen açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Bu iktidar derhal bu ülkenin başından gitmelidir. Cumhur ittifakının kazanması demek demokratik hak ve özgürlüklerin kırıntıların ortadan kaldırılması, demokratik birikimlerin tasfiyesi anlamına gelecektir. Türkiye'nin demokratikleşmesi için HDP'nin barajı aşması önemlidir. 24 Haziran'ı bir bitiş değil, yeni bir başlangıç olarak görmek lazımdır. Bu karanlıktan çıkışı ve umudu hep birlikte öreceğiz."

İŞGAL SALDIRILARINA KARŞI KÜRT HALKI YEK VÜCUT OLMALI

Türk devleti ve AKP-MHP faşist ittifakının bütün gücüyle Kürt halkına saldırdığına dikkat çekile açıklamada, öz yönetim direnişlerinin yaşandığı Kürdistan kentlerine yönelik soykırım saldırılarının ardından Efrîn'in de işgal edildiği hatırlatıldı. AKP-MHP faşist bloğunun şimdi de Güney Kürdistan'a yönelik bir işgal saldırısı başlattığına dikkat çekilen açıklamada, "Bu saldırılara karşı Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçiminde halkımızı yek vücut olmaya çağırıyoruz. 256'ya varan kurumumuz, binlerce gönüllü çalışanlarımız, yurtsever ve duyarlı kitlemiz bu seçimlerde HDP'yi mutlak başarıya taşıma amacı ile hareket etmektedir.

Her türlü işgal saldırılarına karşı, halkımız ve dostlarımızla birlikte 24 Haziran seçimlerinde de başarılı bir sonuç almamız için bu hafta, olağanüstü bir performansla, seferberlik ruhuyla tüm yapıların, seçim komisyonların, meclislerin, Demokratik Kürt Toplum Merkezlerin, İnanç birliklerinin, (Camilerimiz, Êzidî evleri, Alevi dergahları, Asuri-Süryani-Keldani kiliseleri) sol sosyalist, devrimci ve yurtsever halkımızın seçim çalışmalarında yer almalarını istiyoruz" denildi.

OY KULLANMA SÜRESİ 19 HAZİRAN'DA SONA ERİYOR

NAV-DEM eşbaşkanları adına yapılan açıklamada, seçim gününe kadar dikkat edilmesi ve yapılması gereken hususlara ilişkin şu bilgilere yer verildi:

1- Tüm alanlarda oluşturulan seçim komisyonlarımız, meclislerimiz ve bileşenlerimiz, sandığa götürülmeyen seçmen kalmamak şartıyla çalışmalıdır.

2- Tüm seçim komisyonlarımız ve meclislerimiz, seçmeni yoğunluklu olarak her saatte sandığa taşıma hizmetindedir. Almanya'da oy kullanma tarihi 19 Haziran'a kadardır. Oy kullanma saatleri: 09:00'dan 21.00'a kadardır. Akşam saatlerini göz önünde bulundurarak çalışan arkadaşlarımızı iş çıkışlarından sonra seçim sandıklarına götürmeliyiz.

3- Oy kullanmak isteyen tüm seçmenlerimize çağrımız; ne kadar uzakta olursanız olun seçim komisyon üyelerimiz oy kullanacakların hizmetindedir. En yakın kurumlarımıza ya da seçim komisyonlarımıza müracaat edildiğinde oyunuzu kullanabilmeniz için gerekli imkanlar sunulacaktır.

4- Sağlık sorunları olan ve yaşlı seçmenlerimize oy kullanabilmeleri için seçim komisyonlarımız özel araçlar temin ederek hizmet sunmalıdır.

5- Seçim komisyonlarımız ve ilgili arkadaşlarımız, seçmeni sandığa götürürken de nasıl oy kullanılacağına dair bilgilendirmeyi yapmalıdır.

6- Yurt dışında herhangi bir yerde kayıtlı olan bir seçmen istediği ülke veya oyların kullanıldığı en yakın merkezlerde oyunu kullanabilme imkanına sahiptir.

Almanya'da oy kullanılan merkezlerin adresleri şunlardır:

*Berlin: Heerstrasse 21, 14052 Berlin

*Düsseldorf: Willstaetterstr. 9, 40549 Düsseldorf

*Essen: Msse Essen Gmbh Congress Center Essen Messeplatz 145 131 Essen

*Frankfurt: Kennedyallee 115-117, 60596 Frankfurt Am Main

*Hamburg: Türkisches Generalkonsulat Tesdorpfstr. 18, 20148 Hamburg

*Hannover: Deutsche Messe AG Messegelände, Halle 21, 30521 Hannover

*Karlsruhe: Rintheimerstr. 82, 76131 Karlsruhe

*Köln: Luxemburgerstr. 285, 50354 Hürth

*Mainz: An Der Karlsschanze 7, 55131 Mainz

*Münih: Alte Bazerische Staatsbank, Kardinal-Faulhaberstr. 1, 80333 München

*Münster: Lotharingerstr. 25-27, 48147 Münster

*Nürnber: Schwadermühlstr. 3, 90556 Cadolzburg

*Stuttgart: Lorenzstr. 11, 70435 Stuttgart