NAV-DEM'den çağrı: Bir an önce sandıklara gitmeliyiz

NAV-DEM, "HDP'nin barajı geçmesi demek, Erdoğan diktatörlüğüne bir tokattır" diyerek, seferberlik ruhuyla sandıklara gitmeye çağırdı.

NAV-DEM, bugün "1 oy her şeyi değiştirir o da senin oyun" başlığıyla yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, "19 Haziran tarihi Almanya için son oy kullanma tarihidir. Bu sebeple şu ana kadar oyunu kullanmamış halkımızın yurtseverlik bilinci ile, seferberlik ruhu ile sandıklara akın etmesi hayatı bir önem arz etmektedir" denildi.

AKP-MHP'nin seçimleri kazanmak ve HDP'yi baraj altında bırakmak için her türlü yola başvurduğu vurgulanarak, Suruç'taki katliama dikkat çekildi.

YURT DIŞINDAKİ OYLARIN ETKİSİ

Açıklamada, şunlar ifade edildi:

"HDP'nin barajı geçmesi demek, Meclis çoğunluğunun AKP-MHP diktasından kurtarılması demektir. HDP'nin barajı geçmesi demek, Erdoğan diktatörlüğüne bir tokattır, HDP'nin barajı geçmesi demek onurlu bir barış ve yaşam umudunun büyüyerek artması demektir, HDP'nin barajı geçmesi demek demokratik ulusun inşası ve hukuksuzca kayyum atanan irademizin kazanması demektir.

Ayrıca 7 Haziran seçimlerinde gördük ki yurt dışında kullandığımız oylar sadece HDP'nin barajı geçmesine yardım etmedi, aynı zamanda kritik bazı illerde milletvekili, milletvekilleri çıkarmamıza da yardım etti. Eğer biz üstümüze düşen sorumluluğu yerine getirirsek, Ankara'dan yılmaz hak savunucusu Veli Saçılık'ı, Hatay'dan diktatöre sürekli karşı duran Barış Atay'ı, Antalya'dan Alevilerin yılmaz hak savunucusu Kemal Bülbül'ü ve nicelerini Meclis'e gönderebiliriz.

'BİR AN ÖNCE SANDIKLARA GİTMELİYİZ'

İşte bu sorumluluk bilinciyle son iki güne girerken bir an önce sandıklara gitmeli ve oyumuzu kullanmalıyız. Çünkü cumhurbaşkanı adayımız Sayın Selahattin Demirtaş'ın dediği gibi 1 oyluk canı olan bu diktatöre bir fiske de biz vurmalıyız. Halkımız unutmamalıdır ki 1 oy her şeyi değiştirir, o da senin oyundur."