Nöbeti Avrupalı dostlar devralıyor

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük talebiyle Strasbourg’da 330 haftadır devam eden nöbet eylemi Pazartesi günü Avrupalı Kürt dostları tarafından devralınacak.

Fransa’nın Strasbourg şehrindeki AK binası önünde başlatılan Öcalan’a Özgürlük Nöbeti 6 yılı aşkın süredir aralıksız sürüyor. Öcalan’a Özgürlük Nöbetini önümüzdeki hafta Kürtlerin Avrupalı dostları devralacak. 22-26 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek nöbet eylemine Avrupa’nın farklı ülkelerinden gelecek enternasyonalistler katılacak. Nöbet boyunca CPT başta olmak üzere Avrupalı kurumlar ve temsilcileriyle görüşülmesi de planlanıyor.

AP'DE GÖRÜŞMELER YAPILACAK

KCK Yürütme Konsey Üyesi Zübeyir Aydar nöbet eylemine ilişkin “Altı yıldır devam eden bir nöbet eylemi var, bu değerli bir eylemdir. Her gün 5 kişi nöbet tutuyor. Uzun süreli ve bugüne kadar gelmiş bir özgürlük eylemidir. Eylemi önümüzdeki hafta ise bir grup dost devralacak” dedi.

Aynı zamanda Avrupa Parlamentosu’nun dönem toplantısı olduğunu da hatırlatan Aydar, “AP’de bazı görüşmeler yapılacak. CPT’yle, Avrupa Konsey’inin farklı organlarıyla görüşülmesi de planlanıyor. Başkan Apo’ya özgürlük kampanyasına destek için Almanya, Fransa gibi ülkelerden dostlar nöbete katılacak” diye belirtti.