Norveçli parlamenterden açlık grevcilerine ziyaret

Norveç’in başkenti Oslo’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek amacıyla düzenlenen açlık grevi eylemini Norveçli milletvekili ziyaret etti.

Oslo’da Norveç Parlamentosu önünde çadır açarak açlık grevi yapan Kürdistanlıları, Sosyalist Parti Milletvekili Freddy Andre Øvstegård ziyaret eti.

Eylemde bir konuşma yapan Øvstegård, parti olarak Kürtlerin durumunu yakından takip ettiklerini ve uzun yıllardır çok zorlu bir mücadele verdiğini söyledi.

“Erdoğan ve hükümeti sistematik olarak insan hakları ihlalleri yapıyor, HDP’liler tutuklanıyor, Kürt şehirlerinde sürekli provokasyon yapılıyor ve Suriye’deki Kürtlerin kazanımlarına saldırıyor” diyen Øvstegård, Erdoğan’ın daha fazla güç için demokratik olmayan uygulamalara başvurduğunu belirtti.

Türkiye ve Norveç’in NATO müttefiki olmaları sebebiyle Norveç’in de Türkiye’nin bu uygulamalarından sorumlu olduğunu kaydeden Øvstegård, Norveç Dışişleri Bakanı Ine Marie Eriksen Søreide’den Türkiye’ye yapılan silah satışını acilen durdurmasını beklediklerini de sözlerine ekledi.

Øvstegård, bu konuda mecliste bakana soru yönelteceklerini de dile getirdi.

Açlık grevcileri ise ziyaretçilerle birlikte sloganlar atarak halay çekti. Eylemin son gününde eylemciler farklı siyasi partilerle görüşme yapacak.