Nottingham, Manchester, Liverpool ve Cambirdge'da eylem

İngiltere’nin Nottingham, Manchester Liverpool ve Cambirdge kentlerinde düzenlenen eylemlerle Türk devletinin Efrîn’e yönelik işgal saldırıları protesto edildi.

İngiltere’nin Nottingham ve Manchester kentlerinde Türk devletinin saldırıları kitlesel bir şekilde protesto edildi.

NOTTINGHAM

Nottingham’daki Old Market Square’de düzenlenen eylemde Revolutionary Communist Group (Devrimci Komünist Grup) temsilcisi de bir konuşma yaptı.

Konuşmalarda İngiltere’nin Türkiye’ye silah satışını ve Theresa May’in diktatör Erdoğan’la görüşmesini kınayan konuşmalar yapıp, Türkiye’nin güçlerini bir an önce Efrin’den çekmesi yönünde baskı oluşturulmasını istediler.

İngiltere’nin Türk devletine verdiği desteğin ise sloganlarla protesto edildiği eylemde bildiriler dağıtıldı.

MANCHESTER

İngiltere’nin Manchester kentinde de Kürdistanlılar Türk devletinin soykırım ve işgalci saldırılarını protesto etti. Kentin en önemli tren istasyonu olan Pacddily Tren İstasyonu’nda eylem düzenlendi. Eylemden kaynaklı tren seferleri iptal edildi. Kitlenin eyleminden dolayı çok sayıda insan trenlere binemeyince yetkililerden bilgi aldı. Aldıkları bilgi sonucunda eylemcilere İngilizler de destek verdi.

LIVERPOOL

Kürtler ve dostları Liverpool kentinde de Tesco Expresse önünde buluştu. Yüzlerce kişinin katıldığı eylemde İngiliz hükümetinin Türk devletine desteği kınandı ve Efrin’deki sivil katliamlara dikkat çekildi. Yolu bir süre trafiğe kapatan kitle daha sonra ise yürüyüşe geçti.

CAMBRIDGE

Cambirdge kentinde de ağırlıkta Kürt halkının dostlarının katıldığı eylemde Türk devletinin Efrin’e yönelik işgal ve soykırım saldırıları kınandı. İngiltere’nin silah ticareti sonucunda yaşanan katliamların da kınandığı eylemde dünya ülkelerinin sessizliğini bozması gerektiği dile getirildi.

Eylemciler yolu bir süre trafiğe kapatarak, yürüyüşe geçti. Yürüyüş boyunca konuşmalar yapıldı.