Nürnberg’deki açlık grevi sürüyor, Münih’teki sona erdi

DTK Eş Başkanı ve HDP Milletvekili Leyla Güven’in Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride karşı açlık grevi eylemine destek için Almanya’nın Nürnberg kentinde yapılan açlık grevi eylemini yeni grup devraldı. Münih’teki açlık grevi de sona erdi.

Nürnberg Demokratik Kürt Toplum Merkezi öncülüğünde Medya Halk Evi’nde devam eden açlık grevi eylemine Kürdistanlılar da ziyaretleriyle destek veriyor. Kürdistanlıların ziyareti sırasında açlık grevi eylemcilerinden ve PYD Nürnberg Temsilcisi Naime Hassan yaptığı konuşmada, Kürt halkının ve Kürdistan’ın özgürlüğünün Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğüne bağlı olduğunu söyledi.

‘ÖNDERLİKSİZ YAŞAMI KABUL ETİMİYORUZ’

Açlık grevi eylemcilerinden ve PYD Nürnberg Temsilcisi Naime Hassan, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve özgürlüğüne kavuşması için mücadelenin her alanda sürdürülmesi gerektiğini belirterek; “Önderliğimiz için her şeyi yapmamız gerekmektedir. Kürt halkının özgürlüğü, dört parça Kürdistan’ın özgürlüğü, önderliğin özgürlüğüne bağlıdır. Kürt Halk Önderi özgür olmadığı sürece Kürt halkı da özgür olamaz. Onurlu her Kürdün önderliğine sahip çıkması gerekiyor. Başta Kürt kadını ve anneler olmak üzere tüm Kürtler önderlik için alanlarda, meydanlarda olmalıdır. Tüm yaşamımız önderliğimizdir, önderlik özgür olmadan bize de yaşam yoktur. Önderliksiz bir yaşamı kabul etmiyoruz” diye konuştu.

Türkiye’nin tüm uluslararası kanunları ayaklar altına alarak Öcalan’a tecrit uyguladığını söyleyen açlık grevi eylemcilerinden Hikmet Gencer ise şunları kaydetti: “Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik yaklaşık yirmi yıldır tecrit uygulanıyor ve son yedi yıldır ne ailesi, nede avukatlarıyla görüştürülmüyor. Bu sadece önderliğe yönelik bir tecrit politikası değildir. Önderlik şahsında Kürt halkına, Türkiye’de ötekileştirilmiş insanlara, Ortadoğu’daki ezilen halklara uygulanan tecrittir.”

Öcalan’a yönelik tecride karşı eylemlerini sürdüreceklerini belirten Gencer, “Türkiye Cumhuriyeti ve uluslararası güçler ikinci değil, onuncu komployu da devreye koysa Kürt halkının önderliğine olan sevgisini, bağını koparamaz. Biz Avrupa’daki Kürdistanlılar olarak önderliğimize sonuna kadar sahip çıkacağız, hiçbir zaman önderliksiz bir yaşamı kabul etmeyeceğiz. Önderliğimiz üzerindeki tecridin kaldırılması ve özgürlüğüne kavuşması için açlık grevimize devam edeceğiz” dedi.

MÜNİH’TEKİ AÇLIK GREVİ SONA ERDİ

Almanya’nın Münih kentinde ise 3 günlük açlık grevi sona erdi.

Kürt Toplum Meclisi’nin düzenlediği 3 günlük açlık grevi akşam saatlerinde sona erdi.

Sara Kadın Meclisi adına eylemde yapılan konuşmada, 1 ayı aşkın bir zamandır açlık grevinde olan DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven selamlandı.

Türkiye’de faşist rejimin baskı ve saldırılarına dikkat çekilen konuşmada, “Öcalan’a uygulanan tecrit bir an önce kaldırılmalıdır. Herkesi bu konuda duyarlı olmalıdır” denildi.