On binlerce Efrînli yürüdü

Yerinden edilen on binlerce Efrînli, kentlerinin Türk devleti ve çeteleri tarafından işgal edilmesinin 4’üncü yıl dönümünde alanlara çıktı.

Halep-Efrîn arasındaki M5 Karayolu üzerinde toplanan on binlerce Efrînli, Efrîn’in Türk devleti ve çeteleri tarafından işgal edilmesinin 4’üncü yıl dönümünde yürüdü. 

Çağın Direnişi şehitleri ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterlerini açan kitle, üzerinde “Çağın direnişini güçlendirecek, işgalcileri yeneceğiz” ve “Toprağını ve onurunu koru, işgalcileri ve DAİŞ’i yen” yazılı pankartları taşıdı.

Davul zurna ve sloganlar eşliğinde yürüyen kitlenin eylemi, Şêrawa’daki Veger Kampı önünde mitinge dönüştü. Saygı duruşunun ardından Devrimci Gençlik Hareketi Üyesi Reşîd Silêman, konuşma yaptı. Efrîn halkının 58 gün boyunca NATO’nun her türlü gelişmiş silahına karşı direndiğine dikkat çeken Reşîd Silêman, “NATO’nun en büyük ikinci gücü olan Türkiye, üç günde Efrîn’e gireceğini zannediyordu” dedi.

Efrîn halkının 58 gün boyunca her şeyiyle YPG ve YPJ savaşçılarının yanında yer aldığını ifade eden Silêman, “Çağın Direnişi ikinci aşamasında devam ediyor. Şehba’da direnişini sürdüren Efrînli göçmenler, Efrîn’e geri dönüşün güvencesidir. Gençler, düşmanın planlarına karşı üzerine düşeni yapmalıdır” dedi.

Efrîn Bölgesi Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Şiraz Hemo, "Altın harflerle yazılan tarihi direniş, Türk işgalinin Kürt halkını yok etme ve direnişini kırma planlarını değiştirdi" dedi.

Şiraz Hemo, Efrîn'in işgalinden önceki duruma dikkat çekerek, "Birlikte yaşamak, toplumu kadınlarla yönetmek Türk devletinin hoşuna gitmedi. Bu yüzden Efrin'deki ve Kuzey ve Doğu Suriye’deki Kürt halkını yok etmek için saldırdı” ifadelerini kullandı.

Şehba kantonunda göçmenlerin yaşadıkları zorluklara, Şam hükümetinin uyguladığı ambargoya ve hatta Türk ordusunun çocuklara ve tüm topluma yönelik saldırı ve katliamlarına rağmen direndiğini vurgulayan Şiraz Hemo, bu direnişin meyvesinin Efrîn’in özgürleşmesi olacağını vurguladı.

Şehba Kanton Meclisi adına konuşan Mihemed Adil, kamplardaki göçmenlerin direnişini selamlayarak, halkın direnişinin Efrin'in Türk ordusu ve çetelerinden kurtuluşunun garantisi olduğunu söyledi.

Mihemed Adil, Türk devletinin eylemlerinin halka yönelik olduğunu, daha önce de DAİŞ çetelerinin başta Kürtler olmak üzere Suriye halkına yönelik eylemler gerçekleştirdiğini ifade etti.

Mihemed Adil, son olarak işgalcilerin Suriye'deki planlarına karşı direnme sözü verdi.