Oslo’da Abdullah Öcalan için Dışişleri Bakanlığı ve örgütlerle görüşmeler

Osloda Norveç Dışişleri Bakanlığı önünde bir araya gelen Kurdistanlılar ve dostları, Bakanlığın Türkiye bölümünden sorumlu olan Carl P. Salicath, Norveç Barış Konseyi ve LO Oslo sendikasından kişilerle görüşmeler yaptı.

Norveç’in Oslo’da Demokratik Kürt Toplum Merkezi (NCDK-Oslo) öncülüğünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik komplonun yıl dönümü dolayısıyla Norveç Dışişleri Bakanlığı önünde eylem yapıldı.

Kurdistanlılar ve dostlarından bir heyet, daha sonra Bakanlıkta Türkiye bölümünden sorumlu olan Carl P. Salicath ile bir görüşme yaptı.
Görüşmede yer alan NCDK Oslo temsilcisi Endam Aso, "Önder Abdullah Öcalan, 24 yıldır ağır koşullarda, tek kişilik hücrede mutlak tecrit altında ve dış dünya ile iletişimi kısıtlanarak hapiste tutulmaktadır. Hiçbir şekilde avukatları ve ailesi ile görüştürülmüyor. Sözde Avrupa İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT), İmralı’da yaşanan insanlık dışı muameleyi görmezden geliyor. Avrupa Parlamentosu aldığı kararları uygulamıyor. Son yıllarda 3,5 milyon Kürt, onu siyasi iradesi olarak gördüklerini belirten bir dilekçe imzaladı ve bunu Avrupa Konseyi’ne ve Avrupa Parlamentosu’na sundu” dedi ve Kürt sorununun çözümünün için 2013-2014 Oslo yapılan görüşmeleri hatırlatarak, “Abdullah Öcalan, Kürt halkının güvenine sahip tek lider ve Kürt sorununun barışçıl çözümünün vazgeçilmez bir parçasıdır" dedi.

Carl P. Salicath ise, "Abdullah Öcalan konusunun yakından takip edildiğini ve Türk yetkilileri ile bu konunun ve diğer insan haklar konularının her defasında dile getirildiğini" söyledi.
Görüşme ardından eylemciler, Oslo merkezinden yürüyerek ve yolda 15 Şubat Uluslararası Komplosu ile ilgili bildiri dağıtarak, boyunlarına astıkları "Abdullah Öcalan'a özgürlük" afişleri ile etraftaki halkın dikkatini çekti.

Eylemciler daha sonra Norveç Barış Konseyi (Norges Fredsråd) temsilcileri ve Norveç'in en büyük sendikası olan LO Oslo’nun Başkanı Ingunn Gjerstad ile bir görüşme yaptı. Görüşmelerde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın tecrit koşulları anlatıldı ve özgürlüğü için dayanışma çağrısı yapıldı.